Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Αυτοί που καλλιεργούν το ρατσισμό και τον εθνικισμό ευθύνονται για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για κρίσιμα προβλήματα όπως αυτά που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, τα ναρκωτικά και το παρεμπόριο, παρουσίασε ο Νίκος Σοφιανός

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο και την οποία βιώνουν τόσο οι Ελληνες κάτοικοι όσο και οι μετανάστες, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και σημείωσε ότι πρέπει να αποτελέσει και αυτή κριτήριο ψήφου στις εκλογές το Νοέμβρη.

Κατήγγειλε ότι τα κόμματα που καλλιεργούν σήμερα το ρατσισμό και εθνικισμό αποκρύπτουν το γεγονός ότι η πολιτική τους ευθύνεται για τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης και της συγκέντρωσης άστεγων μεταναστών και άλλων στο κέντρο της Αθήνας. Οπως επίσης αποκρύπτουν το γεγονός ότι οι μετανάστες ωθήθηκαν σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και ότι παίζονται εκεί μεγάλα παιχνίδια, τόσο με τις χρήσεις γης όσο και με τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Σημείωσε ότι η εγκληματικότητα και η παραοικονομία είναι σύμφυτες με το συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό σύστημα. Οτι η λεγόμενη μικροεγκληματικότητα ασκείται από εξαθλιωμένους ανθρώπους στα όρια της επιβίωσης. Και πρέπει να αντιμετωπίζεται με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, όχι με καταστολή. Θύμισε την πρόταση του Κόμματος και της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να αξιοποιηθούν οι σήμερα αναξιοποίητοι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι για την ασφαλή και αξιοπρεπή εγκατάσταση μεταναστών, άστεγων, εξαθλιωμένων. Πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τις κυρίαρχες σήμερα δυνάμεις.

Υπογράμμισε ότι όσοι επενδύουν στον αντιμεταναστευτικό λόγο (ΛΑ.Ο.Σ., Χρυσή Αυγή, άλλα φασιστοειδή) δε δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα των λαϊκών ανθρώπων. Υπερψήφισαν το μνημόνιο, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων, και υποστηρίζουν την επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και εγχώριου σε Ελλάδα και Αθήνα.

Εξήγησε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Αθήνα λόγω του λεγόμενου κανονισμού του Δουβλίνο που απαγορεύει τη μετάβασή τους σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Ενας κανονισμός που τον ψήφισαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Επανέλαβε τη θέση του Κόμματος, να δοθεί άσυλο σε όσους μετανάστες το επιθυμούν, προσωρινή επικουρική προστασία σε όσους πρόσφυγες έρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής και υποκινούμενων εμφυλίων. Κατάργηση - ανυπακοή στο κανονισμό του Δουβλίνο, να εφοδιαστούν τώρα με ταξιδιωτικά έγγραφα όσοι μετανάστες θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη - μέλη.

Κατήγγειλε τη δράση του ευρωενωσιακού οργανισμού «ΦΡΟΝΤΕΞ» ότι αυξάνει την καταστολή όχι μόνο κατά των λεγόμενων παράνομων μεταναστών αλλά και των νόμιμων, όπως και των Ελλήνων εργαζομένων. Ζήτησε να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης προσφύγων - σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης - να διαμορφωθούν δημόσιοι, ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς και υγιεινοί κρατικοί χώροι φιλοξενίας των άστεγων μεταναστών.

Επίσης, ζήτησε νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, εγγραφή των παιδιών τους στα δημοτολόγια, απλοποίηση των διαδικασιών ανανέωσης των αδειών παραμονής τους κ.λπ. Είπε ότι αυτό είναι προς όφελος και των Ελλήνων εργατών καθώς ενδυναμώνεται η ενότητα της εργατικής τάξης.

Αναπτύσσοντας το ζήτημα των ναρκωτικών κατήγγειλε την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που παρουσιάζουν την υποκατάσταση ως λύση στο πρόβλημα, με τη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο μάλιστα κατήγγειλε και για τη στάση του υπέρ του διαχωρισμού σε «μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά και για ελεύθερη διακίνηση των πρώτων. Κάλεσε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για το δήμο της Αθήνας, Γ. Καμίνη, να πάρει θέση για το ζήτημα.

Υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι καμία χρήση ναρκωτικών ουσιών και ζήτησε να στηριχτούν τα στεγνά προγράμματα των ΚΕΘΕΑ και 18 ΑΝΩ.

Για δε το παρεμπόριο παρέπεμψε σε πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν είναι εφικτός ο έλεγχος εισαγωγής των εμπορευμάτων που διατίθενται στο δρόμο, γιατί η εισαγωγή τους γίνεται νομότυπα και σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ. Κατήγγειλε τις δυνάμεις που χύνουν δηλητήριο, κατηγορώντας και σε αυτό το ζήτημα πρόσφυγες και μικροπωλητές, ότι αποκρύπτουν το γεγονός πως πίσω από τα Κινέζικα μαγαζιά και τους μικροπωλητές υπάρχουν και λειτουργούν ανεμπόδιστα τεράστιες εισαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις. Οτι οι ίδιες αυτές δυνάμεις ούτε στο ελάχιστον δεν κρύβουν την κυριαρχία των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων.

Υπογράμμισε, σχετικά με το παρεμπόριο, ότι μόνη λύση είναι ο έλεγχος στην πηγή, στις εισαγωγικές και μεταφορικές εταιρείες πριν βγουν τα είδη αυτά στην κυκλοφορία. Ωστόσο, προειδοποίησε τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρεμπόρους ότι κανέναν ουσιαστικό όφελος δε θα έχουν από τις επιχειρήσεις - «σκούπα», τις εκκαθαρίσεις και τα πογκρόμ της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας στο κέντρο. Τους τόνισε ότι μόλις καθαρίσουν με τους μετανάστες θα έρθει και η δική τους σειρά, προκειμένου - ίσως με άλλης φύσης μέτρα, άλλα το ίδιο βάρβαρα ως προς το αποτέλεσμά τους - να εκδιώξουν και αυτούς από την περιοχή, ώστε το φιλέτο του κέντρου να μείνει ελεύθερο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου για να θησαυρίσει παραπέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ