Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο

Φιλομονοπωλιακά μέτρα αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει το «άλλο μείγμα πολιτικής» που περιφέρει ο Αντ. Σαμαράς

Η ΝΔ στηρίζει την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και υπηρετεί την ίδια στρατηγική σε βάρος του λαού
Η ΝΔ στηρίζει την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και υπηρετεί την ίδια στρατηγική σε βάρος του λαού
«Ακάλυπτες επιταγές» για το λαό αλλά «μετρητά στο χέρι» για την πλουτοκρατία περιείχε η χτεσινή τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.

Καταβάλλοντας μια προσπάθεια εξόδου απ' το κλίμα αντιπαραθέσεων που επικρατεί στη ΝΔ, ισχυρίστηκε ότι «ανοίξαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα της παράταξης, κάναμε μεγάλες αλλαγές στην οργανωτική λειτουργία και στην εκλογή οργάνων», ενώ αντικρούοντας εμμέσως τις κατηγορίες στελεχών που διαγράφτηκαν για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις δήλωσε: «Είμαστε το πιο αυθεντικά δημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα».

Τη στρατηγική σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη που προσφέρει η ΝΔ στην υλοποίηση της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής, ο Αντ. Σαμαράς βάφτισε «τόλμη» της ΝΔ «να βάλει πλάτη και να στηρίξει την πατρίδα στα δύσκολα». Στην «τόλμη» τους απέδωσε και τη δημαγωγική επιλογή να μην υπερψηφίσει η ΝΔ το μνημόνιο.

Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε την πρόταση για «άλλο μείγμα πολιτικής» με τα ίδια φιλομονοπωλιακά μέτρα που εφαρμόζει και το ΠΑΣΟΚ. Οι ανέξοδες υποσχέσεις για «αποκατάσταση των περικοπών των συντάξεων άμεσα στο μεγαλύτερο μέρος τους και πολύ σύντομα στο σύνολό τους», με «ισοδύναμες περικοπές από αλλού» - χωρίς βεβαίως να διευκρινίσει από πού - συνοδεύτηκαν απ' τις πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο για μέτρα «ανάπτυξης», όπως είναι μείωση της φορολογίας γιατί «οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές πνίγουν την ελληνική ανταγωνιστικότητα και απαγορεύουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο Αντ. Σαμαράς προανήγγειλε βάθεμα των αντιλαϊκών ανατροπών από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι η ΝΔ «δεν απορρίπτει τις διαρθρωτικές αλλαγές» και ότι «θα προωθήσει πολύ πιο ριζοσπαστικές αλλαγές απ' αυτές που διατυπώνει το πρόγραμμα, αλλαγές που σπάνε τη γραφειοκρατία, τον κρατισμό, τις στρεβλώσεις και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η δέσμευση που επανέλαβε χτες ο Αντ. Σαμαράς για «μέσα σε μία διετία μηδενικό έλλειμμα και χρέος που μειώνεται και οικονομία που επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς», σημαίνει νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Προειδοποίηση για νέες διαγραφές

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά ζητήματα εκτίμησε ότι η ΝΔ «τακτοποίησε τα του οίκου της, τράβηξε τη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν (...) σφυρηλάτησε πλήρως την ενότητά της», ενώ σε ό,τι αφορά στην εκλογική μάχη ισχυρίστηκε ότι κριτήρια για την επιλογή υποψηφίων είναι για τη ΝΔ «η θέληση της τοπικής κοινωνίας», η «ανανέωση προσώπων και η ανάδειξη νέων και άφθαρτων».

Ο Αντ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου σε πρώην στελέχη της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι σαν «εξαπτέρυγα» του ΠΑΣΟΚ πολεμούν μαζί του εναντίον της ΝΔ. Τέλος, έθεσε ως δεδομένο ότι «οι αποφάσεις που παίρνονται θα έχουν τη στήριξη όλων», λέγοντας: «Αυτή την πολιτική εφαρμόζω. Τελεία και παύλα. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πιο "φυσιολογικό" να σπαράσσεται μια παράταξη για το παραμικρό, παρά να εμφανίζεται πειθαρχημένη στη δράση της. Αυτά να τα ξεχάσουν. Τέλειωσαν οριστικά».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Α. Λυκουρέντζος, σε συνέντευξή του χτες στο ρ/σ «Real» διαμήνυσε και πάλι ότι όποιο στέλεχος της ΝΔ δε στηρίζει τις επιλογές της σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αυτομάτως θα τίθεται εκτός κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ