Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ: «Δεν είναι τυχαία η άνοδος των βάσεων στις αστυνομικές σχολές, όπου υπάρχει η προσδοκία σύντομου διορισμού και επαγγελματικής αποκατάστασης, τη στιγμή που οι άλλοτε περιζήτητες παιδαγωγικές σχολές προσελκύουν λιγότερους υποψηφίους, λόγω και των περιορισμών που τίθενται πλέον στον διορισμό εκπαιδευτικών» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ; «Ο εφετινές βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας αποκάλυψαν και την αθέατη πλευρά μιας κοινωνίας που αγωνιά για το μέλλον της. Ανέβηκαν θεαματικά οι σχολές που υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομική κρίση έφερε τους υποψηφίους να διαλέγουν τμήματα κοντά στην περιοχή κατοικίας τους. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, 4.000 θέσεις θα μείνουν εφέτος κενές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ 20.000 από τους υποψηφίους μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ ΑΛΛΑΓΕΣ; «Η λογική του συστήματος έχει ουσιαστικά αποτύχει (...) παιδιά αποκλείονται από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, άλλα οδηγούνται όχι σε σχολές της αρεσκείας τους, αλλά σ' εκείνες που κατάφεραν να εισαχθούν, η μέση οικογένεια προβαίνει σε τεράστιες δαπάνες για να σπουδάσει τα παιδιά της και η παραπαιδεία όπως και η φοιτητική μετανάστευση μεγεθύνονται ως φαινόμενα (...) Οι ανάγκες των καιρών και η οικονομική κρίση επιτάσσουν αλλαγές στην εκπαίδευση προσαρμοσμένες στις σύγχρονες επιταγές» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Η κυβέρνηση διατηρεί σε λειτουργία πανεπιστημιακές σχολές, οι οποίες είναι προφανές ότι δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, αντί να προχωρήσει άμεσα σε ένα γενναίο πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων (...) η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θα αξιοποιούν καλύτερα τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει το κράτος για την παιδεία» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ