Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Δράση για ισχυρά συνδικάτα

Για να στηθούν πυρήνες οργάνωσης εργατών σε κάθε τόπο δουλειάς δουλεύουν οι ταξικές δυνάμεις

Σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ισχυρών πυρήνων οργάνωσης μέσα στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις βιομηχανικές ζώνες καταρτίζουν οι ταξικές δυνάμεις. Η αγωνιστική πείρα που εμπλούτισαν οι κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών αποτελεί γόνιμη βάση για να δυναμώσει η ταξική συσπείρωση, να σταθεροποιηθεί η αγωνιστική κινητοποίηση των εργατών σε κάθε τόπο δουλειάς.

Οι ταξικές δυνάμεις ανέδειξαν έγκαιρα και σε βάθος τα σχέδια και τις επιδιώξεις κεφαλαίου, ΕΕ και κυβέρνησης που ήρθε αργότερα να επισφραγίσει το μνημόνιο. Αποκαλύπτοντας και αντιπαλεύοντας την τακτική συμβιβασμού και επανάπαυσης των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ ανέπτυξαν πολύμορφη δράση και με σταθμό την απεργία στις 17 Δεκέμβρη του 2009 ανέδειξαν ότι οι εργάτες πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα για το δίκιο τους.

Αυτή η δράση πρέπει να δυναμώσει χωρίς καθυστέρηση. Σ' αυτή την κατεύθυνση έχει τυπωθεί και σχετική αφίσα (φωτ.) με στόχο να ανοίξει πλατιά και σε βάθος η κουβέντα για την ανάγκη κάθε εργάτης να γραφτεί στο συνδικάτο του. Να παλέψει για αλλαγή συσχετισμού δύναμης ώστε να απομονωθούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού στο εργατικό κίνημα. Ολοι όσοι συναντήθηκαν τους προηγούμενους μήνες με το ΠΑΜΕ, να στηρίξουν με κάθε τρόπο, με προσωπική συμβολή, τη δράση που πρέπει χωρίς καθυστέρηση να οργανωθεί ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων. Ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία που ενισχύει η πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ανεξάρτητα από το αν θα προκύψει π.χ. μια απόλυση, οι εργάτες πρέπει να επιβάλλουν οι ίδιοι με τη δράση τους, δική τους ημερήσια διάταξη. Βγάζοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες τους, απορρίπτοντας τη λογική του «μικρότερου κακού» και τη λογική του «αν σωθεί ο εργοδότης μας θα σωθούμε κι εμείς» που καλλιεργούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Οξύνοντας την αντιπαράθεση με όλα τα ιδεολογήματα και τα «τερτίπια» υποταγής και συμβιβασμού που ενισχύει η άρχουσα τάξη. Οπως αυτό με την ανάπτυξη των «κοινωνικών επιχειρήσεων» στις οποίες κυβέρνηση και κεφάλαιο επενδύουν ιδιαίτερα για να εκβιάσουν τη συναίνεση στην αντιλαϊκή επέλαση και να πείσουν το λαό ότι δεν υπάρχει οριστική λύση στα προβλήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ