Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η ΠΑΣΥ

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης

«Αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική είναι ένας επιπλέον ισχυρός λόγος που πρέπει να μας βγάλει στο δρόμο. Και δε δικαιούμαστε πλέον να έχουμε αυταπάτες, δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι άλλο, πέρα από νέα φιλομονοπωλιακά και αντιλαϊκά μέτρα. Η μόνη έγνοια αυτών που περηφανεύονται ότι "σώζουν την πατρίδα" είναι πως θα διασώσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Κι αυτό το επιτυγχάνουν ληστεύοντας τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τους βιοπαλαιστές».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ καλώντας σε μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο στις 11 Σεπτέμβρη. Αναδεικνύοντας πώς η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ χτυπά το εισόδημα της αγροτιάς και ταυτόχρονα τις διατροφικές ανάγκες του λαού, η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Ολα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, καθώς και τα νέα που έρχονται, καταφέρνουν σε μας, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, ένα ακόμα συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημά μας, στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Συμπληρώνουν τις αντιαγροτικές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ, τις οδυνηρές συνέπειες της ΚΑΠ.

Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται, δυναμικές καλλιέργειες αφανίζονται ή περιορίζονται, η ακρίβεια στα γεωργικά εφόδια, φάρμακα και μηχανήματα, μας συνθλίβει, ενώ οι τιμές σε όλα τα προϊόντα είναι εξευτελιστικές. Και ενώ εμείς πουλάμε φτηνά, οι αλευροβιομήχανοι με πρόσχημα τις καταστροφές στη Ρωσία, είναι έτοιμοι για μεγάλες αυξήσεις σε αλεύρι και ψωμί. Αποδείχνει κι αυτό το γεγονός την ασυδοσία που απολαμβάνουν οι μεγαλοβιομήχανοι, για ποιον δουλεύει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας».

«Η φετινή χρονιά προβλέπεται ακόμα πιο δύσκολη» υπογραμμίζει η Γραμματεία και ξεκαθαρίζει: «Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική που μας αφανίζει και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας μόνο μια επιλογή μας μένει. Κι αυτή είναι οι αγώνες μας σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους».

Θέλουμε γεωργία - κτηνοτροφία υπέρ του λαού

Η ΠΑΣΥ καλεί σε πάλη και υπογραμμίζει:

«Διεκδικούμε:

  • Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και ενισχύσεις σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα.
  • Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης, κατάργηση όλων των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων.
  • Καμία αύξηση στην τιμή του ψωμιού, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής παραγωγής, που σημαίνει απόρριψη της ΚΑΠ και προστασία της εγχώριας παραγωγής.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με εκτελέσεις βασικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και μηχανήματα και του φόρο πετρελαίου κ.ά.
  • Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές.
  • Πλήρη ασφάλιση της παραγωγής από αποκλειστικά Δημόσιο ΕΛΓΑ, πλήρεις αποζημιώσεις για τις φετινές ζημιές στο βαμβάκι από το "πράσινο σκουλήκι".
  • Αμεσο διπλασιασμό των συντάξεων στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια.

Παλεύουμε:

  • Για ανάπτυξη της Γεωργίας και κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας μας.
  • Για ανάδειξη του Παραγωγικού Συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Γεωργίας, για να αντισταθμιστεί το πρόβλημα του μικρού και τεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της Γεωργίας.

Γνωρίζουμε καλά ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει προοπτική στους αγώνες μας είναι:

Η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, η παραπέρα απαξίωση των νόθων και συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που συμμετέχουν στην υλοποίηση των βάρβαρων πολιτικών. Η συμμαχία και κοινή δράση με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, με όλα τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ίδια πολιτική που γεννάει τα προβλήματά μας, την ΕΕ και το μνημόνιο, την πολιτική των κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας. Η πάλη για αλλαγή των συσχετισμών, η καταδίκη συνολικά των πολιτικών του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, το άνοιγμα του δρόμου για μια φιλολαϊκή και φιλοαγροτική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ