Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ολοι στην απεργία!

Στο «ρυθμό» της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, όλη η χώρα. Στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Την άρνησή τους να υποταχθούν στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης και την απόφασή τους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, για να μην περάσουν τα μέτρα, διατρανώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας, με την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, από σήμερα τα ξημερώματα, απεργούν και αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα, που επιχειρεί να τους ρίξει η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με το κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παλεύουν να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, υπερασπίζονται το οχτάωρο, τα εργατικά τους και ασφαλιστικά δικαιώματα, διεκδικούν την ικανοποίηση νέων αιτημάτων, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Μαζί τους πορεύονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που, από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιούν στάση εργασίας, ενώ ομοσπονδίες και οργανώσεις των δημοσίων τούς καλούν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η μάχη της απεργίας θα δοθεί σήμερα τα ξημερώματα μπροστά στις πύλες των εργοστασίων, όπου τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα πρωτοστατήσουν στην περιφρούρηση της κινητοποίησης. Αργότερα, η αναμέτρηση με τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση θα μεταφερθεί στους δρόμους και στις πλατείες με τις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ γίνεται στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, από όπου οι διαδηλωτές συντεταγμένα θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως. Μετά τη συγκέντρωση, θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Παράλληλα, απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο από τη Συντονιστική Επιτροπή στις 10 π.μ., στην Ηγουμενίτσα την ίδια ώρα, από δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη Λέσβο, στη Ζάκυνθο, στη Λευκάδα, στην Καβάλα, στην Αμφισσα από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, στη Χαλκίδα, στη Θήβα και στη Λαμία, αλλά και σε πολλές μεγάλες πόλεις με ευθύνη των Εργατικών Κέντρων ή Συντονιστικών Επιτροπών. Στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης με στάση εργασίας από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ., ύστερα από απόφαση της ΠΟΕΣΥ. Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι «με την πεντάωρη στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι ξεκινούν την αγωνιστική διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους αιτημάτων». Η προσυγκέντρωση της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ γίνεται στις 11 π.μ. στο Μουσείο.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα όλα τα θέατρα. «Το νομοσχέδιο - έκτρωμα δεν περιορίζεται μόνο στον έλεγχο των συνθηκών εργασίας, αλλά έχει στόχο να ελέγξει και την ίδια μας τη ζωή, υπογραμμίζει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην απεργία. Την απόσυρση του νομοσχεδίου αξιώνει και η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, που συμπαραστέκεται και συμμετέχει ολόψυχα στον αγώνα των εργαζομένων.

Να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους της χώρας η ΕΣΑΚ - Δημοσίου και να παλέψουν για να αποσυρθεί το αντιδημοσιοϋπαλληλικό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο εμπορευματοποίησης της υγείας. Η ΕΣΑΚ καλεί τους υπαλλήλους στην προσυγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος.

Να πάρουν μέρος στην απεργία, καλεί τους τραπεζοϋπαλλήλους η «Παντραπεζική Αγωνιστική Συσπείρωση Αντίστασης και Δράσης», εκφράζοντας την οργή τους για το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Σε πανεργατικό συναγερμό καλεί τους εργαζόμενους η Επιτροπή Εργατών Αργολίδας και τους προτρέπει να απεργήσουν και να διαδηλώσουν στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία του Αγ. Πέτρου του Αργους. Στην απεργία για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ