Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Πρόσθετη επιδότηση για τους ανέργους

  Επίκαιρη Ερώτηση για τους ανέργους και τα επιδόματα κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης

«Με την πολιτική της η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην ανεργία πάνω από 550.000 ανέργους με τάσεις συνεχούς αύξησης». Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης σε Είκαιρη Εώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας.

Οπως σημειώνει στη συνέχεια στο κείμενο της Ερώτησης «από αυτούς επιδοτείται ένας στους τέσσερις. Οι προϋποθέσεις και η διάρκεια της επιδότησης, καθώς και το ύψος των επιδομάτων δεν ανταποκρίνονται σε καμιά περίπτωση στις ανάγκες των ανέργων» και συμπληρώνει: «Σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκονται πάνω από 400.000 άνεργοι, η πλειοψηφία των οποίων είναι άνεργοι μακράς διάρκειας και οι οποίοι δεν παίρνουν κανένα επίδομα. Ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων επιβάλλεται να δοθεί ένα επίδομα σ' αυτή την κατηγορία των ανέργων στο ύψος του βασικού μισθού».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό: Αν σκοπεύει να αυξήσει το επίδομα του ανέργου και τη διάρκειά του και να θέσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την επιδότησή του και αν σκοπεύει να δώσει ένα επίδομα - βοήθημα ενός μισθού στους ανέργους που δεν επιδοτούνται ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ