Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΑΝΕ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ: «Η συνεννόηση αυτή τη στιγμή αναδεικνύεται σε όρο επιβίωσης για τη χώρα. Αποτελεί προϋπόθεση για να διαμορφωθεί μια στρατηγική επιβίωσης (...) η συναίνεση θα καταστεί εφικτή εφόσον όλες οι πλευρές κινηθούν εφεξής εποικοδομητικά (...) η αντιπολίτευση να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ώρα για ακραίες φωνές, εντάσεις και μικροκομματικές επιδιώξεις. Και η κυβέρνηση να δει κάτω από αυτό το πρίσμα προγενέστερες αποφάσεις της, όπως είναι οι εξεταστικές επιτροπές» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ: «Αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε μέτρα και τομές που σήμερα μοιάζουν προϊόντα επιστημονικής φαντασίας στον πολιτικό κόσμο. Ας αρχίζει, λοιπόν, να ετοιμάζει την κοινή γνώμη και παράλληλα τα στελέχη της, τα οποία έχουν προφανή άγνοια κινδύνου. Η ώρα της φλυαρίας πέρασε και έρχεται η ώρα της επώδυνης αλήθειας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ: «Δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν κατ' επανάληψη δήλωσε πρόσφατα πως το μόνο αποτελεσματικό φάρμακο για την Ελλάδα είναι ο αποπληθωρισμός, με μείωση των αποδοχών και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (...) τη συνταγή του θανατηφόρου για τις περιστάσεις φαρμάκου έσπευσε να υιοθετήσει και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν, ζητώντας με δήλωσή του περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, με τη σύσταση να το αποφασίσουν η κυβέρνηση με τους κοινωνικούς εταίρους (...) θα φανεί από τις διαβουλεύσεις, αν ο μηχανισμός στήριξης έχει αντίκρυσμα, δηλαδή μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα στη μάχη με τους δανειστές της αγοράς ή η ενεργοποίησή του θα οδηγήσει σε νέα μέτρα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ