Σάββατο 17 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κραυγές και ελιγμοί για να συγκαλυφθεί η ουσία

Ανυπόστατα δημοσιεύματα του Τύπου βλέπει ο πρωθυπουργός πίσω από τις δρομολογημένες εδώ και χρόνια διευθετήσεις

Μη θέλοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας στα ζητήματα που έθεσε με την Επίκαιρη Ερώτηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός είπε ότι δυσκολεύεται να απαντήσει «γιατί πράγματι δεν κατάλαβα τα συγκεχυμένα που άκουσα από την κυρία Παπαρήγα».

Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι άκουσε πολλές ανησυχίες και πολλές φοβίες και ισχυρίστηκε ότι «καλλιεργείτε ανησυχίες και τα συνδέετε όλα με έναν τρόπο που μόνο μια λογική συνωμοσιολογίας θα μπορούσε να τα συνθέσει. Και, βεβαίως, αυτά είναι τα στερεότυπα με τα οποία κατά καιρούς εσείς αντιμετωπίζετε και την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική δυστυχώς».

Αναφερόμενος στα όσα είπε η Αλ. Παπαρήγα για το καθεστώς των Ιμίων είπε ότι «υιοθετείτε θέματα για λόγους μικροκομματικούς. Για παράδειγμα είπατε για την αναγνώριση ενός καθεστώτος αμφισβήτησης σε ό,τι αφορά τα Ιμια. Δεν υπάρχει πουθενά καμία επίσημη αναγνώριση τέτοιου καθεστώτος (σ.σ. "γκρίζα ζώνη"). Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει κανένα παρόμοιο καθεστώς, δεν υπάρχει θέμα κυριαρχίας στο θέμα των Ιμίων, είναι ελληνικό νησί, αυτή είναι η θέση μας, αυτή πάντα θα είναι η θέση μας».

Σχετικά με την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είπε ότι η κυβέρνηση λέει να προσφύγουμε εμείς σε αυτό, με μόνο ζήτημα που υπάρχει το θέμα της υφαλοκρηπίδας, που θα λύσει την οριοθέτηση με ένα δίκαιο, ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Στην πρωτολογία του, ισχυρίστηκε ότι όλα τα δημοσιεύματα σε σχέση με το Αιγαίο δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα και είπε ότι είναι «αποκυήματα της φαντασίας». Για να θολώσει τα νερά, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «κάνει πολιτική πάνω σε λαθεμένες πληροφορίες και ψευδείς ειδήσεις».

Για το έγγραφο του ΝΑΤΟικού διοικητή του στρατηγείου της Σμύρνης που χαρακτηρίζει όλο το Αιγαίο ως μια «γκρίζα ζώνη» είπε ότι η κυβέρνηση ζήτησε να ανακληθεί το εν λόγω έγγραφο και το αίτημα έγινε δεκτό και αυτή η αποδοχή «δημιουργεί και ένα θετικό κεκτημένο για τη χώρα μας». Οσον αφορά την ένταξη του Αιγαίου στην «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ είπε ότι τέτοιο αίτημα δεν υπάρχει από πλευράς των Αμερικανών και «δεν υφίσταται κανένας τέτοιος σχεδιασμός όπως αυτός που αναφέρεσθε στην ερώτησή σας».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στα Βαλκάνια λέγοντας ότι η Ελλάδα προωθεί το στόχο της ένταξής τους στην ΕΕ το 2014, ενώ είπε ότι για την ΠΓΔΜ και το Κυπριακό η κυβέρνηση έχει θέσει «τις κόκκινες γραμμές» και τις προωθεί σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ