Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στήριξη στην εκμετάλλευση του λαού

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ δε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, κ. Τρισέ ! Δε χρειάζεται να μας το πει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας...

Για να είμαστε ακριβείς, ακόμη και αν θέλαμε «ντε και καλά» να χρεοκοπήσουμε από μόνοι μας, απλούστατα δε θα μας άφηναν. Δε θα μπορούσαν να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οχι γιατί θα έθιγε το κύρος του οικοδομήματος της ΕΕ και τις αξίες της. Ούτως ή άλλως, αυτά υπάρχουν μόνο στις στομφώδεις διακηρύξεις των ευρω-λάγνων κάθε σχετική επέτειο.

Ούτε γιατί τα κράτη - μέλη της ΕΕ και οι θεσμοί και οργανισμοί της εμφορούνται από ένα αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Για συμφέροντα πολυεθνικών και μόνο μιλάμε, άλλωστε.

Ο λόγος είναι απλός, απλούστατος: Γιατί την ...αγελάδα την αρμέγεις, δεν την σκοτώνεις!

Κι ο ελληνικός (όπως και κάθε άλλος ευρωπαϊκός) λαός είναι μια θαυμάσια αγελάδα για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί η ΕΕ.

Πληρώνει τον ΦΠΑ του, χάνει ολοένα και περισσότερα δικαιώματα, δουλεύει, παράγει και στην ανάγκη κάνει και τη θητεία του. Εννοείται, φυσικά, πως δανείζεται και πληρώνει τα δέοντα σε τόκους και πανωτόκια.

Είναι και μια θαυμάσια αγορά επίσης, αφού οι δημόσιοι οργανισμοί (όσοι έμειναν, δηλαδή) οδηγούνται στο να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την ...«ιδιωτική πρωτοβουλία»

Δε θέλουν για κανένα λόγο να μας χάσουν. Τους είμαστε πολύτιμοι...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η δήλωση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία οι ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους και άλλες σχετικές δεν έχουν κανέναν εισπρακτικό χαρακτήρα.

Αυτό το υπουργείο ασχολείται αποκλειστικά με την ...αισθητική. Δεν το απασχολούν ποταποί στόχοι, όπως η συλλογή χρημάτων. Είναι υπεράνω αυτών των πραγμάτων...

Μόνο που θα δυσκολευτεί λίγο να μας πείσει, γιατί όλη η πολιτική της κυβέρνησης είναι εισπρακτική. Κι από ό,τι λέει ο πρωθυπουργός ...δε γίνονται εξαιρέσεις στα υπουργεία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ