Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέλουν τους εργαζόμενους στη «στρούγκα»

Εξίσου επικίνδυνη με την τακτική της ΠΑΣΚΕ, που προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση ...αγωνίζεται ενάντια στις αγορές (στηρίζοντας με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική) είναι και η τακτική της ΔΑΚΕ, που θέλει τους εργάτες να αγωνίζονται μόνο κατά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του - όπως ακριβώς έκανε και η ΠΑΣΚΕ όταν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση.

Με μια δισέλιδη ανακοίνωσή της, η Γραμματεία ΔΑΚΕ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών - και αφού παρουσιάζει έναν ορυμαγδό οικονομικών στοιχείων - καλεί τους εργάτες σε ...ξεσηκωμό και ...αντίσταση. Και, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Χρησιμοποιούν (σ.σ.: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) μειλίχιο ύφος για να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά του τόπου φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, ξεχνώντας εσκεμμένα τα έργα και τις ημέρες της δικής τους διακυβέρνησης από το 1981 - 1989 και 1993 - 2004».

Τι μας λένε δηλαδή; Οτι οι εργάτες να ξεσηκωθούν, όχι για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της τάξης τους, αλλά για να υπερασπιστούν την ... πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ! Είναι εξίσου υποκριτές και επικίνδυνοι με τους συναδέλφους τους, του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, της ΠΑΣΚΕ. Θέλουν τους εργαζόμενους στη «στρούγκα», στο μόνιμο ψευτο-δίλημμα της δικομματικής εναλλαγής. Για τη σημερινή όμως κατάσταση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας, εξίσου υπεύθυνοι είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μαζί με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μαζί με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ.

Οι εργαζόμενοι, καλούνται να ξεφύγουν από αυτές τις λογικές που έντεχνα καλλιεργούν. Να γυρίσουν οριστικά την πλάτη απέναντι στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) η οποία βάζει άλλα ψευτο-διλήμματα περί καλής ΕΕ και κακού ΔΝΤ. Να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ και να απαντήσουν με ενιαίο, ταξικό αγώνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ