Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συναινετικά υπέρ του κεφαλαίου

Στο απυρόβλητο ο φορομπηχτικός για το λαό χαρακτήρας του νομοσχεδίου που συζητιέται στη Βουλή

Οι προτάσεις της ΝΔ είναι φιλομονοπωλιακές. Ο λαός πρέπει να τις πολεμήσει με την ίδια επιθετικότητα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσει την πολιτική της κυβέρνησης
Οι προτάσεις της ΝΔ είναι φιλομονοπωλιακές. Ο λαός πρέπει να τις πολεμήσει με την ίδια επιθετικότητα που επιβάλλεται να αντιμετωπίσει την πολιτική της κυβέρνησης
Σαν «μεγάλη πολιτική νίκη» της ΝΔ και «προσωπική δικαίωση του Α. Σαμαρά», παρουσίασε χτες ο εκπρόσωπός της Π. Παναγιωτόπουλος την απόσυρση της διάταξης για την άμεση απόδοση του 8% στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών. Σε δηλώσεις του απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην «ασφυκτική πίεση της Νέας Δημοκρατίας», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τροποποιήσεις σε άλλες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου «σύμφωνα με τις προτάσεις που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».

Κλείνοντας το μάτι στην «αγορά», στο μεγάλο κεφάλαιο δηλαδή, ο Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα «συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι το φορολογικό νομοσχέδιο, αν δε βελτιωθεί, αν δεν αλλάξουν αρκετές ακόμη διατάξεις του, θα στεγνώσει την αγορά και από το τελευταίο ευρώ. Και αυτό που χρειάζεται η αγορά σήμερα, δεν είναι περισσότερη ασφυξία. Είναι μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια».

Επί της ουσίας, η ΝΔ περιορίζει την όποια κριτική της σε επιμέρους πλευρές των νομοσχεδίων της κυβέρνησης από τη σκοπιά των εργοδοτικών συμφερόντων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον φορομπηχτικό σε βάρος του λαού χαρακτήρα του συγκεκριμένου νομοθετήματος.

Την απόλυτη συναίνεση της ΝΔ στις κυβερνητικές αποφάσεις επανέλαβε χτες και ο Δ. Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ρ/σ «ΦΛΑΣ», δήλωσε ότι «εκεί που φτάσαμε μοιραζόμαστε τις ευθύνες όλα τα πολιτικά κόμματα με τον τρόπο που κυβερνήσαμε τα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Εγιναν λάθη». Και συμπλήρωσε ότι η «συναίνεση προετοιμάζεται και αν υπάρχουν θέματα πάνω στα οποία μπορούμε να συνεννοηθούμε, καλά θα κάνουμε να τα προετοιμάζουμε για να οδηγούμεθα σε κοινά συμπεράσματα». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι την «κυβερνητική πολιτική εμείς τη στηρίξαμε, βάλαμε πλάτες την ώρα τη δύσκολη, περιμένουμε να φέρει αποτελέσματα».

Αποτιμώντας μάλιστα την περίοδο Καραμανλή, ανέφερε πως θα την περίμενε πιο τολμηρή και θαρραλέα, προφανώς στην προώθηση των αντιλαϊκών αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, καθώς αμέσως συμπλήρωσε πως θα την περίμενε και με «λιγότερο υπολογισμό του πολιτικού κόστους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ