Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ ΓΙΑ «ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΗΜΕΝΣ»
Αμοιβαία προσπάθεια να κρυφτεί η ουσία

Σε επιμέρους και ακίνδυνες για το σύστημα πλευρές του υπαρκτού σκανδάλου εστιάζουν τις μεταξύ τους αντεγκλήσεις

Πίσω από τη δικομματική κοκορομαχία επιχειρείται να συγκαλυφθεί η σύμφυτη με το αστικό πολιτικό σύστημα διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του

Associated Press

Πίσω από τη δικομματική κοκορομαχία επιχειρείται να συγκαλυφθεί η σύμφυτη με το αστικό πολιτικό σύστημα διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του
Ανεβάζουν τους τόνους της ανούσιας αντιπαράθεσης γύρω από το υπαρκτό σκάνδαλο της «Ζήμενς» κυβέρνηση και ΝΔ, επιχειρώντας από τη μια να αθωώσουν τους εαυτούς τους και την πολιτική που γεννά τα σκάνδαλα και από την άλλη να αποπροσανατολίσουν από την άγρια αντιλαϊκή επίθεση.

Η ΝΔ αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και για το σκοπό αυτό από τη μια πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον Κ. Καραμανλή διά στόματος του ίδιου του Αντ. Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα επανήλθε στη γραμμή ότι το σκάνδαλο «Ζήμενς» είναι «σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η έρευνα (σ.σ. της Εξεταστικής Επιτροπής) πρέπει να ασχοληθεί με τις συμβάσεις που έγιναν με τη "Ζήμενς"», και στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ «υπενθύμισε» ότι οι συμβάσεις με τη «Ζήμενς» υπογράφτηκαν την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι, βέβαιο, ότι αν έδωσε η "Ζήμενς" χρήματα, τα έδωσε για να πετύχει κάποια ανταλλάγματα», είπε ο Π. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Ας αφήσουν, λοιπόν, τα επικοινωνιακά ''τρικ'' και τις κατασκευασμένες βολές εναντίον πολιτικών αντιπάλων, ορισμένοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ. Και ας μας πουν πότε υπεγράφησαν οι μεγάλες συμβάσεις της "Ζήμενς" με το Ελληνικό Δημόσιο. Και να θυμηθούν ότι την περίοδο εκείνη κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ». Σημείωσε επίσης ότι «είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ομολογήσει ότι πήραν χρήματα από τη "Ζήμενς" και τα κατέθεσαν στο ταμείο της, τότε, Χαριλάου Τρικούπη, στο κομματικό ταμείο».

Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ευχαριστήρια επιστολή που είχε αποστείλει ο Κ. Καραμανλής στον Μ. Χριστοφοράκο, δήλωσε ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, αλλά και την προσφορά του Κ. Καραμανλή στην πατρίδα». Πλήρη κάλυψη προσφέρθηκε και στον Λ. Ζαγορίτη για την αναφορά του ονόματός του στο ημερολόγιο του Χριστοφοράκου, καθώς όπως είπε ο Π. Παναγιωτόπουλος «ο κ. Ζαγορίτης διευκρίνισε τα πάντα και η απάντησή του κλείνει πλήρως το θέμα σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τη ΝΔ».

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής επισημαίνει ότι η αμφισβήτηση της ακεραιότητας του πρώην πρωθυπουργού δεν προήλθε από το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «αν κάποιος αμφισβήτησε απαράδεκτα την ηθική ακεραιότητα πολιτικού του αντιπάλου, αυτός ήταν ο κ. Καραμανλής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ