Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για πλήρη σταθερή δουλειά για όλους

Κατατέθηκε χτες και υπογράφεται από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Η Πρόταση Νόμου έχει ως βασικούς άξονες:

  • Τη μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
  • Τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι στην πράξη παρέχουν εξαρτημένη εργασία στο δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από τον τυπικό χαρακτηρισμό της, π.χ. ως σύμβασης έργου.
  • Την κατάργηση των προγραμμάτων stage και τη μονιμοποίηση όλων των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα μέσα από τα προγράμματα αυτά.
  • Την κατάργηση της μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ, στις ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις, που ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, το Δημόσιο.
  • Τη μετατροπή όλων των υφιστάμενων συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ορισμένου σε αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα.
  • Την κατάργηση των προγραμμάτων stage και στον ιδιωτικό τομέα, με ταυτόχρονη κατοχύρωση της εργασίας των εργαζομένων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
  • Την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων, που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις του συνόλου των εργαζομένων, απαιτείται η οργανωμένη πάλη τους, με αντίσταση στις αντεργατικές πολιτικές, κατοχύρωση και περαιτέρω διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, κάτι που σχετίζεται με την αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό, αλλά και γενικότερα σε πολιτικό επίπεδο, σε επίπεδο εξουσίας.


ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ