Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες στο Νέο Δελχί

Στην Ομάδα Εργασίας συμμετείχε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Από τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση φτωχών αγροτών στο Νέο Δελχί. (Στην ένθετη φωτό το σήμα της Διεθνούς Συνάντησης)
Από τη χθεσινή μαζική συγκέντρωση φτωχών αγροτών στο Νέο Δελχί. (Στην ένθετη φωτό το σήμα της Διεθνούς Συνάντησης)
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 20 του Νοέμβρη, οι εργασίες της 11ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται σε μια ασιατική πρωτεύουσα, στο Νέο Δελχί, από 20 έως 22 του Νοέμβρη, με θέμα «Η διεθνής καπιταλιστική κρίση, η πάλη των εργαζομένων και των λαών, η εναλλακτική διέξοδος και ο ρόλος του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος». Αντιπροσωπείες από 50 και πλέον Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα, απ' όλες τις ηπείρους του πλανήτη, αναμένεται να πάρουν μέρος στις εργασίες.

Χτες, Πέμπτη 19 του Νοέμβρη, η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, συμμετείχε στις εργασίες της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων. Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας καθορίστηκε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με τη διαδικασία και το πρόγραμμα των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες σχετικά με το Κοινό Ανακοινωθέν, που θα εκδοθεί από τη Διεθνή Συνάντηση.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, στους δρόμους του Νέου Δελχί, όπου η απόλυτη φτώχεια και η δυστυχία των εξαθλιωμένων λαϊκών μαζών συνδυάζεται με τη χλιδή, την πολυτέλεια και τον αμύθητο πλούτο της ολιγαρχίας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση φτωχών αγροτών, που διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, παρά την αστυνομοκρατία, ενάντια στις πολιτικές της ινδικής κυβέρνησης και του ΠΟΕ, που καθημερινά τους συνθλίβουν, οδηγώντας τους ακόμη και στη φυσική εξόντωση. Χιλιάδες φτωχοί αγρότες στην Ινδία οδηγούνται κάθε χρόνο στην αυτοκτονία, από την εκμετάλλευση των πολυεθνικών και των ντόπιων κυβερνήσεων. Μόνο από το 1996 πάνω από 200.000 Ινδοί αγρότες έχουν αυτοκτονήσει λόγω χρεών.


Η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων αναμένεται να συνεισφέρει στην ανταλλαγή απόψεων, γύρω από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στις διάφορες χώρες, να πλουτίσει τις εμπειρίες από τους αγώνες του εργατικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και τη συνεισφορά των κομμουνιστών, να δείξει το μοναδικό δρόμο και διέξοδο που έχουν οι λαοί, την πάλη για το σοσιαλισμό.


Ε. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ