Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μονόλογοι της παραπληροφόρησης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οι υπουργοί Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος και Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κάλεσαν χτες τους δημοσιογράφους για να «κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με την πολιτική μας γύρω από το φάρμακο».

Με έναν τρόπο σε στιλ διαγγέλματος ο καθένας είπε τα δικά του και μόλις τελείωσαν μάζεψαν τα χαρτιά τους και έφυγαν αρνούμενοι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων, να απαντήσουν έστω και σε μία ερώτηση. Πέρα απ' το ότι όσα ανακοίνωσαν αποτελούν επαναλήψεις αντιλαϊκών μέτρων - όπως η επαναφορά της λίστας - οι μονόλογοι των ανακοινώσεων έχουν σα στόχο να συγκαλύψουν τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης: Οτι δηλαδή στο όνομα του νοικοκυρέματος των οικονομικών της Υγείας θα έρθουν άγριες περικοπές, για τις οποίες προετοιμάζονται μέσω της παραπληροφόρησης και των διαγγελτικών ανακοινώσεων.

Η κοινή γνώμη δεν πρέπει να εθιστεί - και πολύ περισσότερο να μην επηρεαστεί - απ' τις προπαίδειες και τους αριθμούς της σπατάλης - υπαρκτής σε ορισμένες περιπτώσεις - γιατί θα χάσουν και αυτά τα λίγα δικαιώματα της υποβαθμισμένης περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ