Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ: «Με μια δημόσια δήλωση μετάνοιας ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάκφαϊν επιχείρησε να εξωραΐσει την εικόνα της εταιρίας του και του ρόλου που αυτή έπαιξε στην οικονομική κρίση (...) Η ομιλία του κ. Μπλάκφαϊν έγινε λίγες ώρες πριν η Goldman Sachs ανακοινώσει τη διάθεση 500 εκατομμυρίων δολλαρίων για την ενίσχυση 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση (...) Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι τα 500 εκατομμύρια που θα διαθέσει η Goldman αντιστοιχούν μόλις στο 2,3% των μισθών και των μπόνους που θα μοιράσει φέτος στους υπαλλήλους της και είναι αρκετά λιγότερα από το μισθό που πήρε πρόπερσι μόνο ο κ. Μπλάκφαϊν» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΘΝΟΣ: «Χρησιμοποιώντας εθνικοπατριωτικό λόγο - οι σκαπανείς της διεθνοποίησης και των ανοικτών αγορών - θεωρούν ότι έτσι (οι κοινωνικοί εταίροι) θα πρέπει να "συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια εθνικής ανόρθωσης"» (το θέμα για τον ΣΕΒ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ: «Να πάρουμε σκληρά μέτρα και όχι ημίμετρα. Να ματώσουμε και όχι να χαϊδέψουμε αυτιά, να μην αναβάλλουμε για αργότερα ό,τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα (...) Αν δεν αντιδράσουμε ούτε τώρα αύριο θα χρειαστεί να λάβουμε πολύ πιο επώδυνα μέτρα που θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να τα αντέξει η κοινωνία. Αύριο επίσης η κυβέρνηση δεν θα έχει τα περιθώρια ανοχής που έχει τώρα, οπότε οι αντιδράσεις θα καταστούν ανεξέλεγκτες» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: «"Ο,τι κάνουμε δεν το κάνουμε για τις Βρυξέλλες, αλλά γιατί είναι σωστό για τη χώρα" τόνισε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου και διακήρυξε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει την αξιοπιστία της και στο εσωτερικό (προεκλογικές δεσμεύσεις) και στο εξωτερικό (συνθήκη του Μάαστριχτ)» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΩΣΤΟ `Η ΛΑΘΟΣ; «Οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έστω και αν θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν ακόμα πιο σκληρές παρεμβάσεις. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι για μια ακόμα φορά καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος οι μισθωτοί» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ