Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πράσινα» και ... συναινετικά

«Σε θετική κατεύθυνση» κρίνει το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ότι κινείται το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για τα καμένα της Αττικής κι ας μη διασφαλίζει την άμεση και συνολική αναδάσωσή τους.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να σημειώσουν στη σχετική ανακοίνωσή τους ότι «η κατάργηση του επικίνδυνου ορισμού του Ν. 3208/2003 για τα δάση αποτελεί θετικό και γενναίο μέτρο», τη στιγμή που το νομοσχέδιο μιλάει για απλή αναστολή της διάταξης αυτής!

Ούτε καν μιλούν για τη διαβούλευση - κοροϊδία της μιας βδομάδας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Αντίθετα τονίζουν πως ελπίζουν ότι ο διάλογος αυτός θα αποτελέσει «το πρώτο βήμα για συνολικότερες διακομματικές συναινέσεις σε βιώσιμες πολιτικές για το δασικό πλούτο στο σύνολο της χώρας»!

Αυτό, προφανώς, τους καίει. Να επιδείξουν συναινετικό πνεύμα μπροστά στον κοινό στόχο με την κυβέρνηση, αυτόν της «πράσινης» ανάπτυξης, που δημιουργεί νέα πεδία δράσης στο μεγάλο κεφάλαιο, ακόμη και μέσω της εμπορευματοποίησης της γης και των δασικών οικοσυστημάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ