Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
Μεγάλη ανταπόκριση για την εκπλήρωση του χρέους

Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, απόγονοι και φίλοι, κομμουνιστές και λαϊκοί αγωνιστές συνεισφέρουν με κάθε τρόπο για τη διαμόρφωση του ιστορικού χώρου που πέρασε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ

Από παλιότερη πορεία νεολαίων της ΚΝΕ προς τον ομαδικό τάφο - μνημείο της Φλώρινας
Από παλιότερη πορεία νεολαίων της ΚΝΕ προς τον ομαδικό τάφο - μνημείο της Φλώρινας
Μεγάλη συγκίνηση για την εκπλήρωση ενός μεγάλου χρέους προκαλεί στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τους μαχητές του ΔΣΕ, στους φίλους και απογόνους, σε όλους τους κομμουνιστές και λαϊκούς αγωνιστές, η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ ότι προχωράει στην ανέγερση του Μνημείου - σύμβολο για τους 800 και πλέον ήρωες νεκρούς του ΔΣΕ, που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949 και θάφτηκαν ομαδικά στο «Λάκκο της Φλώρινας», νεκροί και τραυματίες μαζί. Το οικόπεδο του ομαδικού τάφου, ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες, περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΚΚΕ.

Για την εκπλήρωση αυτού του χρέους, της ανέγερσης ενός Μνημείου αντάξιου της ηρωικής θυσίας, ήδη εκδηλώνεται πολύμορφα η ανταπόκριση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, των κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών στο κάλεσμα που απηύθυνε η ΚΕ του ΚΚΕ να συμβάλουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων.

Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της Κομματικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Ομοσπονδία Οικοδόμων, η οποία ανακοίνωσε την προσφορά 250 κόκκινων μεροκάματων για να στηθεί το ιστορικό μνημείο. Ενώ τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αφού χαιρετίζουν την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνονται με ανακοίνωσή τους σε όλα τα μέλη, σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους απογόνους και φίλους, στους πολιτικούς πρόσφυγες και σε κάθε δημοκράτη αγωνιστή, να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανέγερση του Μνημείου, με τους εξής τρόπους:

1) Καταθέτοντας την προσφορά τους στη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ. Λογ. 9800312636-6 (Κατάστημα Μάρνη), λογαριασμό που ανοίχτηκε αποκλειστικά γι' αυτό το σκοπό.

2) Με την αγορά μπλοκ - κουπονιού ενίσχυσης, που θα διακινηθεί από όλα τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

3) Επίσης, με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που θα γίνουν κεντρικά και τοπικά με αυτό το περιεχόμενο και γι' αυτόν το σκοπό.

Ηδη, στα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αλλά και στα παραρτήματα της Αντίστασης σε όλη τη χώρα αλλά και στις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, άρχισαν να κατατίθενται σημαντικά ποσά από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, που προσφέρουν από το υστέρημά τους για την υλοποίηση του υπέρτατου αυτού σκοπού. Ολα δείχνουν πως τις επόμενες μέρες, καθώς οι προσπάθειες θα εντείνονται, η ανταπόκριση θα γενικευθεί ώστε όσο το δυνατόν συντομότερα να εκπληρωθεί το χρέος τιμής στους ήρωες μαχητές του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ