Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περισσότερα κέρδη στο όνομα του περιβάλλοντος

Δυναμικά ετοιμάζεται το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη για το κλίμα.

Η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη συναντήθηκε με διάφορους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων ο ΣΕΒ και το ΙΟΒΕ.

Και ανταλλάχθηκαν απόψεις.

Με στόχο τη «διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων» και την «προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της πράσινης οικονομίας».

Ετσι εξασφαλίζεται και το φυσικό και το οικονομικό περιβάλλον. Προφανώς στη βάση της λογικής ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη της οικονομίας, όπως έλεγαν και οι νεοδημοκράτες.

Που σημαίνει ότι, το περιβάλλον... περιβάλλον και τα κέρδη... κέρδη!

Οσο για τους εργαζόμενους, αυτοί μάλλον προορίζονται να συνεισφέρουν, ως «υπεύθυνοι πολίτες», στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δουλεύοντας ως δούλοι και στην προστασία του περιβάλλοντος πληρώνοντας τις «πράσινες» επενδύσεις και αποδεχόμενοι τις... αισθητικές παρεμβάσεις με «φύτεμα» κερδοφόρων τουριστικών εγκαταστάσεων και ανεμογεννητριών όπου λάχει.

«Υψηλά οράματα» με την «εγγύηση» του μεγάλου κεφαλαίου. Συμπτωματικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, δήλωσε ότι απαιτούνται «επώδυνες αποφάσεις».

Οχι, δε θα πονέσουν οι μεγαλοβιομήχανοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ