Κυριακή 25 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τζο Μπάιντεν

Γρηγοριάδης Κώστας

Με στόχο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων πραγματοποίησε αυτές τις ημέρες περιοδεία στην Ευρώπη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προωθώντας με κάθε τρόπο την νέα «αναθεωρημένη αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να πείσει πως οι ΗΠΑ παραμένουν στο ...πλευρό τους, ο Μπάιντεν επισκέφθηκε την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τσεχία. Βασικό του μέλημα ήταν να βεβαιώσει τους συμμάχους των ΗΠΑ πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει να τους στηρίζει και πως η «νέα ασπίδα» θα βοηθήσει στην προστασία της Ευρώπης από πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς από τους οποίους κινδυνεύει. Εσπευσε μάλιστα να καθησυχάσει ορισμένους, πως οι πιθανές συμφωνίες που θα συνάψουν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία δε θα πλήξουν την ασφάλεια των συμμαχικών αυτών χωρών. Υποστήριξε πως η βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία «θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας στην Ευρώπη και ότι θα είναι προς όφελος των συμμάχων μας».

Πάντως, τόσο η Πολωνία όσο και η Ρουμανία και η Τσεχία έσπευσαν να ...ευχαριστήσουν τις ΗΠΑ δηλώνοντας πρόθυμες να συμμετάσχουν στην «νέα ασπίδα». Μοναδική «παραφωνία» αυτή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, που για τους δικούς του λόγους απέκλεισε την ανάπτυξή της στο έδαφος της χώρας του είτε πρόκειται για αμερικανικό σχέδιο είτε για ΝΑΤΟικό.


Κ.Χ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ