Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η λέξη «αλλαγή» αναφέρθηκε πολλές φορές στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου χθες στην Βουλή, μόνο και μόνο όμως για να επιβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή πολιτικής, αλλά μόνον αλλαγή διαχείρισης. Πολύ περισσότερο, τα όσα γενικά εξήγγειλε, όχι μόνο απέχουν παρασάγγας από τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αλλά επιπλέον τις υπονομεύουν ακόμα περισσότερο, γεγονός που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη φτώχεια και αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να τα βγάλουν πέρα.

Ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας να εμποτίσει τις λαϊκές συνειδήσεις με τη λογική ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε «καμένη γη», δόμησε την ομιλία του πάνω σ' ένα αντιλαϊκό δίπολο. Πρόβαλε από τη μια πλευρά την πυγμή της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις, δηλώνοντας αποφασισμένος για «σύγκρουση με συντεχνιακά συμφέροντα». Από την άλλη, αξίωσε «κοινωνική συναίνεση» για την επιβολή μιας μακροχρόνιας λιτότητας, σε συνέχεια αυτής που εφάρμοσε η ΝΔ.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική πολιτική θα κινηθεί απαρέγκλιτα στις λογικές του ευρωμονόδρομου, υποταγμένη στις απαιτήσεις της Κομισιόν. Ανέλαβε σαφέστατες δεσμεύσεις για τις ενισχύσεις που θα δοθούν στο κεφάλαιο, ενώ ήταν εξαιρετικά ασαφής και γενικόλογος ακόμη και για τις παροχές - ψίχουλα που υποσχέθηκε προεκλογικά, προϊδεάζοντας για την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που έχει επεξεργαστεί. Τέλος, ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει ξανά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια. Η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία για την παροχή «ψήφου εμπιστοσύνης», ενώ σήμερα και αύριο θα πάρουν τον λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ