Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ: «Οι μεταλλεργάτες ζητούν έκτακτο βοήθημα 1.300 - 1.500 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους της Ζώνης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού και πάγωμα των δανείων» (η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ: «Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της Ζώνης (...) διεκδικούν και σχεδόν πάντα παίρνουν κατά καιρούς έκτακτο επίδομα. Και αυτό πέραν της τακτικής επιδότησης που με τις συνήθεις προϋποθέσεις παίρνουν όλοι οι άλλοι άνεργοι και χωρίς να υπολογίζεται το εποχικό επίδομα των 870 ευρώ που παίρνουν κάθε φθινόπωρο και ήδη δίνεται για το 2009 με την προϋπόθεση ότι ο εργαζόμενος έχει λιγότερα από 220 ένσημα τον προηγούμενο χρόνο. Και το 2008 η χρονιά ήταν πολύ καλύτερη ως προς την απασχόληση σε σχέση με το παρελθόν (...) κατα συνέπεια "γεννάται το ερώτημα γιατί ορισμένοι εργαζόμενοι να λαμβάνουν καλύτερες παροχές από τις γλισχρές ενισχύσεις που δίνει η πολιτεία, έναντι άλλων πολιτών" σχολίαζε σχετικά διευθυντικό στέλεχος του ΟΑΕΔ» (ο Χρ. Μέγας στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΓΣΕΕ: «Κύκλοι της ΓΣΕΕ τόνιζαν ότι η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε από συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΚΕ με στόχο να επισκιαστεί η επίσκεψη του νέου υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου στα γραφεία της ΓΣΕΕ» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ: «Η απεργία των εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχει προ πολλού ξεφύγει από τον κύκλο της αντιπαράθεσης ενός συνδικάτου με μια επιχείρηση, μοιάζει περισσότερο με πρόβλημα γεωπολιτικής και τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής. Οφείλουν πρώτοι οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν ότι το εθνικό συμφέρον υπερισχύει των όποιων διεκδικήσεών τους» (από το κύριο άρθρο το ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ: «Ο έμπειρος κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μεσοαστός θέλει και ολίγη από τάξη, θέλει και ολίγη από ΜΑΤ (...) ο αστυνομικός δεν μπορεί να επιβληθεί τηρώντας το σαβουάρ βιβρ» (η Λ. Κέζα στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ