Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνιμα χαμένοι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ

Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που η οικονομική κρίση έχει πλήξει καθοριστικά την «πιστοληπτική» τους ικανότητα, στον τομέα των επιχειρήσεων η αναμενόμενη επιδείνωση των σχετικών δεικτών δεν είναι μονοσήμαντη.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η ICAP, για την περίοδο Ιούλη 2008 - Ιούλη 2009, ένα ποσοστό της τάξης του 15,90% των εξεταζόμενων επιχειρήσεων εμφάνισαν υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας και σε ποσοστό 11,65% εμφάνισαν βελτίωση.

Αποδεικνύεται έτσι ότι για κάποιες επιχειρήσεις η κρίση αποδείχτηκε «ευκαιρία» και για κάποιες άλλες σημειώθηκε μια επιδείνωση, που καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι θα έχει σημαντικές συνέπειες για την εξέλιξή τους.

Από την άλλη, οι μόνιμοι χαμένοι αυτής της υπόθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, οι άνθρωποι του μεροκάματου που σε κάποιες περιπτώσεις στις μικρές επιχειρήσεις τους «ακουμπούν» και δυο - τρεις οικογένειες. Γι' αυτούς η υποβαθμισμένη πιστοληπτική ικανότητα είναι μια μόνιμη κατάσταση, ως αποτέλεσμα μιας εχθρικής πολιτικής για τα συμφέροντά τους, την οποία θα συνεχίσει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από τα όποια μέτρα εντυπωσιασμού κι αν πάρει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ