Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Την Κυριακή με τον «Ριζοσπάστη»

Αυτή την Κυριακή, με τον «Ριζοσπάστη» κυκλοφορεί η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το «κάλεσμα πάλης για τις λαϊκές ανάγκες». Αυτή την Κυριακή έχουμε ραντεβού. Με όλους εκείνους τους ανθρώπους στις λαϊκές συνοικίες που το προηγούμενο διάστημα κουβεντιάζαμε, που έκαναν το βήμα να ψηφίσουν ΚΚΕ στις εκλογές ή την τελευταία στιγμή πισωπάτησαν. Εχουμε ραντεβού με τους νέους που συζητήσαμε, που αγωνιούν για το μέλλον τους, που ανεξάρτητα από το χρώμα της ψήφου τους, στόχος είναι να ξανασυναντηθούμε σε μεγάλους αγώνες. Εχουμε ραντεβού με όλους εκείνους τους ανθρώπους του μόχθου και τους απόμαχους της δουλειάς και του αγώνα, που μπορούν και πρέπει να συνταχτούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Και τη Δευτέρα, με τον «Ριζοσπάστη», στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα χωράφια, στα μικρομάγαζα, στα σχολειά και τα πανεπιστήμια, στους χώρους κατάρτισης και στις υπηρεσίες με τον ίδιο στόχο.

Το κάλεσμα, σε δράση και πάλη για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με συγκεκριμένους στόχους, περιεχόμενο και χαρακτήρα, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, στους εργατοϋπάλληλους, στην αγροτιά, στη νεολαία, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες. Απευθύνεται σε όλους εκείνους, που ανεξάρτητα από την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή, η θέση και το συμφέρον τους βρίσκεται στην ένταση της πάλης κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στην εξουσία των μονοπωλίων, γιατί δεν πάει άλλο με την υποχρέωση από τα κόμματα του κατεστημένου σε συνεχή έκπτωση αναγκών. Απευθύνεται σε όλους εκείνους που βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας θύελλας αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται στο όνομα της ανάκαμψης από την οικονομική κρίση, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Πανεξόρμηση, λοιπόν, με τον «Ριζοσπάστη» αυτή την Κυριακή. Γιατί δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Γιατί οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία δεν πρέπει να εφησυχάσουν ούτε στιγμή, δεν πρέπει να δώσουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τι κι αν είναι «νέα» κυβέρνηση; Εχει από πριν δώσει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, ότι θα εφαρμόσει νέες απαλλαγές και διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις, νέα δεινά και χτύπημα στην εργατιά. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να περιμένουν να ξεσπάσει η αντιλαϊκή θύελλα που θα παρασύρει δικαιώματα και κατακτήσεις. Τώρα πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους, με την ανάπτυξη ρωμαλέων αγώνων, με αιτήματα και στόχους για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών και όχι της πλουτοκρατίας.

Τώρα λοιπόν. Με το βλέμμα στραμμένο στους αγώνες, που πρέπει να μπουν στην ημερήσια διάταξη για την απόκρουση της αντιλαϊκής θύελλας. Με την προσοχή στραμμένη στη συσπείρωση λαϊκών, εργατικών και νεολαιίστικων δυνάμεων, σε γραμμή ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων. Με ξεκάθαρη την αποφασιστικότητα ότι σήμερα σημασία έχει η ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η ανάπτυξη νέων αγώνων, η γιγάντωση της πάλης του λαού για την ικανοποίηση όλων των αναγκών του. Χωρίς να χάνουμε λεπτό, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε, μαζικοποιούμε την πανεξόρμηση με τον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», με την Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, απλώνοντας πλατιά το κάλεσμα πάλης και διεκδίκησης, μπολιάζοντας τα λαϊκά στρώματα με ριζοσπαστικούς στόχους πάλης, για να ξεδιπλωθούν άμεσα οι λαϊκοί αγώνες που οι ίδιοι οι καιροί απαιτούν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ