Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είμαστε ακόμα στα λόγια

Φιλοδοξία της νέας ηγεσίας του πρώην υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών και νυν Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων είναι να δουλέψει με «δημιουργικό άγχος» για να έχει σύντομα «χειροπιαστό έργο», αλλά και για να μας πείσει «ότι δεν πρόκειται απλά για μια αλλαγή κυβέρνησης, αλλά για μια περίοδο με μια άλλη πολιτική και μια άλλη αντίληψη για την πολιτική».

Τάδε έφη, κατά τη χτεσινή εκδήλωση παράδοσης - παραλαβής, Δ. Ρέππας, νέος υπουργός, ο οποίος απευθυνόμενους στους υπαλλήλους του υπουργείου, τους είπε ότι «είναι από την ίδια πλευρά του λόφου» και ότι δεν είναι «απολογητές της εξουσίας», αλλά, αντίθετα, είναι «η εμπροσθοφυλακή των πολιτών απέναντι στα προβλήματα που ζουν».

Είναι όντως φιλότιμη η προσπάθεια που καταβάλλουν από την πρώτη κιόλας μέρα τα στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για να μας πείσουν ότι πρεσβεύουν «μια άλλη πολιτική» από αυτή της ΝΔ. Αλλά επειδή «ο χώρος των λόγων έχει καταληφθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Δ. Ρέππας, σημασία δεν έχει τι λες, αλλά τι πράττεις. Και οι πράξεις του ΠΑΣΟΚ (υπερψήφιση όλων των αποφάσεων της ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση των τομέων στρατηγικής σημασίας) δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία για την πολιτική που σκοπεύει να εφαρμόσει. Και στον τομέα που ανέλαβε ο Δ. Ρέππας έμειναν στη μέση οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΣΕ και των Ταχυμεταφορών (κερδοφόρα θυγατρική των ΕΛΤΑ). Ιδωμεν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ