Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΚΚΕ με ψηλά το κεφάλι

Ψήφος - γροθιά στην πλουτοκρατία που δημιουργεί τη φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια. Τέτοια είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που αύριο πρέπει να πέσει μαζικά και αποφασιστικά στην κάλπη. Ψήφος - γροθιά σε αυτούς που με την πολιτική και την πρότασή τους στηρίζουν και εντείνουν την αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση. Γιατί, όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν πρόταση κι ας προσπαθούν ορισμένοι να αποπροσανατολίσουν το λαό, μιλώντας για ασάφεια ή «κρυμμένα» σχέδια κτλ. Το ζήτημα είναι ποια τάξη στηρίζει η κάθε πρόταση. Η ίδια η πείρα του λαού βάζει τέρμα στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο θα είναι κάποιος ή με τους εργάτες.

Ψήφος - απάντηση σε όσους θέλουν να πάμε στην κάλπη, ξεχνώντας ποιοι είμαστε, ξεχνώντας ότι οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι μικρομαγαζάτορες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τα φτωχά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες όχι απλά έχουμε πολλά και μεγάλα προβλήματα που αυξάνονται, αλλά και ότι αυτά αυξάνονται την ώρα που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επίλυσή τους. Ψήφος - απάντηση σε όσους έχουν το θράσος να ζητούν απ' τους εργάτες να ψηφίσουν το ίδιο κόμμα μ' εκείνους που τους ξεζουμίζουν. Ψήφος - απάντηση σε όσους θέλουν όχι μόνο να υιοθετήσουμε τη λογική του «δε γίνεται τίποτα», όχι μόνο να συμβιβαστούμε με το πετσόκομμα όσων έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες, αλλά και να παραιτηθούμε από την ικανοποίηση των σύγχρονων, διευρυνόμενων αναγκών μας. Αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Ψήφος στο ΚΚΕ με ψηλά το κεφάλι. Ψήφος περήφανη, η ψήφος που αρμόζει σε όσους παράγουν τον πλούτο, σε όσους «φτιάχνουν» την προκοπή του τόπου, η ψήφος που αρμόζει στην εργατιά. Βήμα τολμηρό, το βήμα που καλούνται να κάνουν όσοι έχουν καταλάβει πως όχι μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι, αλλά ότι το πρόβλημά τους δεν είναι απλά ο δικομματισμός, είναι η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια και την «ανταγωνιστικότητα». Ψήφος - απάντηση στην τρομοκρατία, πρώτ' απ' όλα την εργοδοτική, στη ρουσφετολογία, σε κάθε μέσο με το οποίο οι δυνάμεις, που από τη μια πλευρά, με το πρόγραμμά τους εδώ και καιρό έχουν ετοιμάσει τη νέα θύελλα που θα ξεσπάσει από μεθαύριο, όπως προστάζουν τα επιτελεία των ιμπεριαλιστών και από την άλλη, εντελώς ανερυθρίαστα αυτοπροβάλλονται ως «μεσσίες» του λαού. Πασχίζουν να κρατήσουν το λαό στην αδράνεια και την υποταγή, να μην καταλάβει τη δύναμη που έχει, τη δύναμη με την οποία μπορεί να επιβάλει το δίκιο του.

Οχι ψήφος απογοήτευσης, αλλά ψήφος αισιοδοξίας. Μιας αισιοδοξίας βασισμένης στο δύσκολο αλλά μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο που ο λαός μπορεί και πρέπει να βαδίσει ως το τέρμα, συστρατευόμενος με το ΚΚΕ. Η ψήφος έχει δύναμη. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που αύριο μπορεί να στείλει στο κεφάλαιο το μήνυμα ότι, οι εργάτες ανακαλύπτουν τη δύναμή τους και την αξιοποιούν. Ο εργαζόμενος λαός, ψηφίζοντας ΚΚΕ, παλεύει για τη βελτίωση της ζωής του σήμερα και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών του αύριο. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός ο λαός.


Αναστασία ΜΟΣΧΟΒΟΥ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ