Σάββατο 3 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Κυνηγώντας το ... σταυρό

Προ ολίγων ημερών, τα στελέχη της ΚΟΕ που συμμετείχαν στην Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν απ' αυτήν, καταγγέλλοντας ότι με ευθύνη της ηγεσίας του ΣΥΝ δεν έπαιξε το ρόλο της, αγνοήθηκε από προβεβλημένα στελέχη του που την παρέκαμπταν και διευθετούσαν μόνα τους τις δημόσιες εμφανίσεις τους, υπονομεύοντας έτσι τη συμφωνία για πλουραλιστική εκπροσώπηση στα ΜΜΕ. Κατήγγειλαν ακόμα ότι η από μέρους του ΣΥΝ «επικοινωνιακή διαχείριση και αυτού του προεκλογικού αγώνα ποντάρει πολλά στην ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ και δε θέλει να αντιπαρατεθεί στο ελάχιστο μαζί τους».

Στο διαδίκτυο διαπιστώνει κανείς σε ιστοσελίδες συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ή φιλικά προσκείμενων σ' αυτόν τη διεξαγωγή ξεχωριστών προεκλογικών εκστρατειών σαν να επρόκειτο για κόμματα που κατεβαίνουν αυτόνομα στις εκλογές. Με επισημάνσεις για το ποιοι είναι οι υποψήφιοι κάθε συνιστώσας αλλά και συστάσεις ποιοι να σταυροδοτηθούν και ποιοι όχι. Με προτροπές του τύπου: «Ψηφίζεις Σύριζα; Κάντο σωστά! To ασταύρωτο ψηφοδέλτιο καταλήγει στους "αριστερούς" τηλεστάρ», οι οποίες συνοδεύονται από πρόταση υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Αλλά και γλαφυρές περιγραφές του τύπου: «Πανικός επικρατεί στην Κουμουνδούρου μήπως και δε βγει βουλευτής ο Α. Τσίπρας γι' αυτό από τον "105.5 στο κόκκινο" και στην ΑΥΓΗ γίνονται επανειλημμένες εκκλήσεις για να ...σταυρωθεί ο Α. Τσίπρας (...) Αυτός ο πανικός καθρεφτίζεται και στην κατάπτυστη αφίσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για την προεκλογική συγκέντρωση της Τρίτης. Η αφίσα προβάλλει μόνο το όνομα του Αλέξη Τσίπρα! Δεν έχει κανένα άλλο περιεχόμενο. Ούτε ένα σύνθημα δεν υπάρχει! Αυτή είναι η εφαρμογή της αρχής της ισοτιμίας μεταξύ των συνιστωσών;».

Την κατάσταση περιέγραψε με τον παραστατικό τρόπο ο Ν. Βούτσης, στέλεχος του ΣΥΝ και υποψήφιος βουλευτής, όταν σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΣΙΤΥ» απηύθυνε έκκληση να σταυροδοτηθεί ο Αλ. Τσίπρας και όταν ρωτήθηκε γιατί τον πριμοδοτεί απάντησε: «Θέλω να πριμοδοτήσω τη δική μου ηρεμία και την ηρεμία ενός ολόκληρου κόσμου (...) το ότι το τονίζουμε έχει να κάνει με την ανάγκη πραγματικά να περάσουμε καλά το επόμενο διάστημα, να μην έχουμε τα καλοκαιρινά». Αυτά τα απολύτως ...συμβατά με την «αριστερά» φαινόμενα είναι μια ακόμα απόδειξη της ποιότητας της «ενότητας» για την οποία επαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του πώς εννοούν τη συλλογικότητα.


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ