Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφοθηρία με θηρευτή τον ... Ψινάκη

Μέχρι και τον ...Ψινάκη επιστράτευσε ο ΛΑ.Ο.Σ. για να «στολίσει» την προεκλογική του «βιτρίνα». Ο Γ. Καρατζαφέρης, που εθεάθη να συντρώγει με τον εν λόγω κύριο, έφτασε χτες να δηλώσει πως το έπραξε για να βοηθήσει τη ...δημοκρατία! «Πρέπει να φέρουμε μέσα ανθρώπους που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Είναι πολλά νέα παιδιά τα οποία προτίμησαν την πλαζ προχτές» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης. Ευγενή κίνητρα! Οσο ευγενή ήταν και τα κίνητρα του κ. Ψινάκη, κάθε φορά που απ' τα πάνελ ριαλιτοσκουπιδιών ωθούσε ανθρώπους να αποτινάξουν και το τελευταίο ίχνος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας για να χτυπήσουν κόκκινο τα μηχανάκια της AGB.

Δεν μας ξαφνιάζει η συνάντηση αυτών των δύο. Εκπροσωπούν δύο κόσμους - συγκοινωνούντα δοχεία. Απ' τη μια ο ΛΑ.Ο.Σ., θιασώτης μιας πολιτικής που προκαλεί απογοήτευση και απόγνωση, καλλιεργεί την ηττοπάθεια, την παραίτηση και τον ακραίο ατομισμό. Πολιτικός εκπρόσωπος μιας τάξης που σπρώχνει τα παιδιά του λαού στο κυνήγι με κάθε μέσο και τρόπο μιας ευκαιρίας, αφού τους έχει στερήσει όλα τα δικαιώματα που θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Κι έρχεται ο «αστραφτερός» κόσμος του κ. Ψινάκη να αναπαράγει στρεβλές αξίες, να εκμαυλίσει συνειδήσεις, να προβάλει κακέκτυπα για πρότυπα, να υποσχεθεί άπειρες ευκαιρίες και στον προθάλαμό του συνωθούνται όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι εκεί μπορούν να διεκδικήσουν τη δική τους.

Σ' αυτούς τους κόσμους ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι μειονεκτήματα, η συλλογική προσπάθεια μάταιη και ο ακραίος ανταγωνισμός ύψιστο αγαθό. Δύο κόσμοι ανέκαθεν συνεργαζόμενοι στο να «πολτοποιούν» συνειδήσεις, ώστε να διασφαλίσουν στο μέτρο του δυνατού ότι δε θα βρουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, νέα παιδιά, χαραμάδα διαφυγής. Οτι θα παραπαίουν απ' τον έναν στον άλλο ή το περισσότερο θα απέχουν εκδράμοντας στις παραλίες... Στην πραγματικότητα, ένας κόσμος σάπιος κι αποκρουστικός. Και τόσο κυνικός που να επιτρέπει σε Καρατζαφέρηδες και Ψινάκηδες να προκαλούν πως δήθεν κόπτονται για τη δημοκρατία, την πολιτική και τη συμμετοχή...


Β. Ν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ