Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη

«Από τον αγρότη παίρνουν τσάμπα την παραγωγή, τον εργάτη τον έχουν με 33 ευρώ μεροκάματο, με αφαίρεση δικαιωμάτων, με τριήμερα κλπ., και βγάζουν το προϊόν να το πληρώνουν πανάκριβα ως καταναλωτές και ο εργάτης και ο αγρότης, όλα τα λαϊκά στρώματα. Αρα είμαστε θύματα της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η μικρομεσαία αγροτιά και η εργατική τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα».

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Η αγροτιά έζησε στο πετσί της τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» - τόνισε - ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της ΚΑΠ που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και της στήριξης που παρείχαν σε αυτήν την αντιαγροτική πολιτική ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με καθοριστικό σύμμαχο την ΠΑΣΕΓΕΣ, την ΣΥΔΑΣΕ, την ΓΕΣΑΣΕ, που, όπως είπε, «παίζουν το ρόλο του λαγού βάζοντας αιτήματα πιο προωθημένα αντιαγροτικά που χτυπούν τους μικρομεσαίους αγρότες».

Αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται το τελευταίο διάστημα όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δηλαδή όσοι αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη και τρίτη δουλειά για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να δουν ποιοι ήταν πολιτικά δίπλα τους και μπροστά στον αγώνα και ποιοι ήταν αυτοί που τον υπονόμευσαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ