Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι σήμερα στην πλατεία Συντριβανίου στις 6 μ.μ.

Να μη λείψει κανείς από το σημερινό αγωνιστικό ραντεβού, στις 6 μ.μ, στην πλατεία Συντριβανίου, από το πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο οποίο καλούν ακόμα η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνει το πολύμορφο άνοιγμα που ξεκίνησε πριν μέρες σε εργατοϋπαλλήλους, φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ηπειρο κλπ., ώστε μαζικά και αποφασιστικά να ανταμώσουν στο δρόμο της συσπείρωσης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στα μονοπώλια.

Την προοπτική που χαράζει το ΠΑΜΕ και το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο διάστημα, παρουσιάστηκε χτες στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Γερή οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικάτων, των Ομοσπονδιών. Κοινή πάλη και συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Πάλη για αλλαγές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εργατικής τάξης. Πάλη για άλλη προοπτική. Αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι εναλλαγή κομμάτων που εκφράζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων» υπογράμμισε εισηγητικά ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Ενοχλεί αυτή η προοπτική, γι' αυτό, όπως καταγγέλθηκε, με εντολή των καναλαρχών κόβεται η όποια προβολή του ΠΑΜΕ ενόψει ΔΕΘ.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμα ο Βαγγέλης Μπούτας από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ και ο Γεράσιμος Χιόνης από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ. Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων ΕΥΑΘ, Δημήτρης Βασιλειάδης, σημείωσε: «Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας, στους αγώνες μας, όπως και το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και μνήμη έχουν και κρίση έχουν. Σήμερα (σ.σ. βλέπε σελ. 3) με την κατάληψη του ΠΑΜΕ πήραμε άλλον αέρα. Αύριο οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ θα είμαστε μπροστά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ».

Η συσπείρωση των εργαζομένων στο ταξικό κίνημα θα δώσει απάντηση και στην ποινικοποίηση των αγώνων, επισήμανε ο Νίκος Μαλαχιάς, από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), έναν κλάδο που - όπως εξήγησε - βρίσκεται στο στόχαστρο της εργοδοτικής τρομοκρατίας και οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΕΠ σέρνονται 9 χρόνια τώρα στα δικαστήρια με χαλκευμένες κατηγορίες (στις 23 Σεπτέμβρη σέρνεται στα δικαστήρια ολόκληρη η ηγεσία της ΠΟΕΕΠ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο φόντο έντασης της εργοδοτικής τρομοκρατίας(2009-09-22 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στις τρομοκρατικές διώξεις(2009-09-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2008-11-29 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι διώξεις(2005-11-19 00:00:00.0)
Με τα μονοπώλια ή με το λαό!(2002-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ