Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σ. Λουκάς Γκούνης

Αύριο στην Αμφισσα η πολιτική κηδεία. Τον συνεπή και αφοσιωμένο κομμουνιστή αποχαιρετά με ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ

Ο σ. Λουκάς Γκούνης
Ο σ. Λουκάς Γκούνης
«Εφυγε» χτες πρόωρα από τη ζωή και μετά από σκληρή μάχη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με τον καρκίνο, ο σ. Λουκάς Γκούνης, στέλεχος του Κόμματος, αταλάντευτος και συνεπής κομμουνιστής. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στην Αμφισσα. Ο σ. Λουκάς Γκούνης γεννήθηκε στις 6/9/1955 στην Αμφισσα Φωκίδας και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Ηταν πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά και το 1982 προσλήφθηκε ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1977 και το 1983 έγινε μέλος του Κόμματος. Στο 15ο και το 16ο Συνέδριο εκλέχτηκε στην ΚΕ του ΚΚΕ και στο 17ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Ηταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας από το 1987, ενώ εκλέχτηκε γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (το 1996 και το 1998), γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας (το 1986) και γραμματέας της ΚΟΒ Αμφισσας (το 1984). Ηταν επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος. Διετέλεσε πρόεδρος του παραρτήματος υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας του Νομού Φωκίδας (1987-1997) και εκλέχτηκε πολλές φορές δημοτικός σύμβουλος Αμφισσας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Η ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του σ. Λουκά Γκούνη, η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει τον πρόωρο θάνατο του σ. Λουκά Γκούνη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο σ. Λουκάς Γκούνης γεννήθηκε το 1955 στην Αμφισσα Φωκίδας και από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και το 1983 του ΚΚΕ. Σε ολόκληρη την κομματική του ζωή υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση τις αρχές και τα ιδανικά του Κόμματος, υπερασπίζοντας αταλάντευτα τις κρίσιμες στιγμές του 1989-1991 την ύπαρξη και τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του Κόμματος. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα στην περιοχή της Φωκίδας και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας. Στο 15ο και 16ο Συνέδριο εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ και στο 17ο Συνέδριο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Ο σ. Γκούνης θα ταφεί με πολιτική κηδεία. Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ