Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στόχος η ολόπλευρη ενίσχυση των καθημερινών αγώνων

Το πλαίσιο διεκδικήσεων και την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα συζήτησε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία

ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ καλούν εργάτες και αγρότες, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στα μονοπώλια

Motion Team

ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ καλούν εργάτες και αγρότες, να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη ενάντια στα μονοπώλια
Η ένταση της ιδεολογικοπολιτικής πάλης αποτελεί αναγκαίο όρο για να γίνει το ταξικό πλαίσιο αιτημάτων υπόθεση όλο και περισσότερων εργαζομένων, αλλά και για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τα παραπάνω αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μπροστά στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντριβανίου, στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ακόμα η ανάγκη να ενισχυθεί ο ταξικός χαρακτήρας των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, ο συντονισμός της πάλης των εργατών όλων των κλάδων, η καθημερινή δράση των συνδικάτων ώστε - μεταξύ άλλων - να βαθαίνουν οι δεσμοί τους με τους εργάτες αλλά και να αποκαλύπτεται η δράση και ο ρόλος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ωστε να τίθεται ξεκάθαρα στους εργάτες πως, το ζήτημα δεν είναι αν στην κυβέρνηση είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά το ποια τάξη κυβερνά.

Στις 5 Σεπτέμβρη οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να γεμίσουν με εργάτες (φωτ. από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα περσινά εγκαίνια της ΔΕΘ)
Στις 5 Σεπτέμβρη οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να γεμίσουν με εργάτες (φωτ. από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στα περσινά εγκαίνια της ΔΕΘ)
Την ίδια στιγμή, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η πανεξόρμηση των ταξικών δυνάμεων στους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, μετά και από την προχτεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Στη συνεδρίαση σημειώθηκε πόσο επιτακτικό είναι να δυναμώνει ο αγώνας σε περισσότερους χώρους δουλειάς, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και την απόκρουση των εργοδοτικών μεθοδεύσεων. Σ' αυτό τον αγώνα παίρνουν καθημερινά τη θέση τους και νέες δυνάμεις. Οπως οι εργάτες της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ» στο Κιλκίς που, απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τις τελευταίες 7 βδομάδες, συνεχίζοντας με τη στήριξη του κλαδικού σωματείου Μετάλλου και της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ το δίκαιο αγώνα τους για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.

Διεύρυνση της πάλης με νέες δυνάμεις

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της «ΣΤΗΜΠΕΘΕΡΜ» βγήκαν εξόρμηση με ανακοίνωση του σωματείου τους στα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ. «Ξέρουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας. Και σε άλλα εργοστάσια υπάρχει το πρόβλημα αυτό, αφού κυβέρνηση και εργοδοσία συνεργάζονται άψογα και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων. Γι' αυτό σας καλούμε να ενωθούμε και να παλέψουμε την εργοδοσία και να της πούμε πως εμείς οι εργαζόμενοι της ΒΙΠΕ Κιλκίς, και γενικότερα οι εργαζόμενοι του νομού, ενωνόμαστε για να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους» υπογράμμιζε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που μοίραζαν.

Σε μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα διεκδικώντας μεταξύ άλλων διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ένταξη σε αυτά όλων των ειδικοτήτων και θέσεων εργασίας του κλάδου των χημικών βιομηχανιών, μισθούς και μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για το βαρύ και ανθυγιεινό κλάδο της χημικής βιομηχανίας στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες, υπαλληλική αποζημίωση για όλους τους εργάτες του κλάδου, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ