Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΝΕ
Αύριο η συγκέντρωση για τις πυρκαγιές

Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Την ανταπόκριση εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής αναδεικνύουν οι καθημερινές περιοδείες του Κόμματος

Η οργή για την καταστροφή μπορεί να γίνει αποτελεσματική αν μετατραπεί σε πολιτική δράση με τις θέσεις του ΚΚΕ

Icon

Η οργή για την καταστροφή μπορεί να γίνει αποτελεσματική αν μετατραπεί σε πολιτική δράση με τις θέσεις του ΚΚΕ
Πολιτική συγκέντρωση, με αιχμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ αύριο Κυριακή 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Νέας Μάκρης. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συγκέντρωση καλούν, επίσης, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Στην Ανοιξη, στον Αγιο Στέφανο, στη Δροσιά, στο Διόνυσο, στη Σταμάτα, στη Ροδόπολη, στο Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι, στο Πολυδένδρι, στην Παλλήνη, στην Ανθούσα, στη Νέα Μάκρη, στα Γλυκά Νερά, στην Αρτέμιδα, στο Γέρακα, στο Κορωπί, στη Ραφήνα, οι κομμουνιστές «οργώνουν» τους τόπους δουλειάς, τα καταστήματα, τις λαϊκές αγορές, τις καφετέριες και τις γειτονιές καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να διαδηλώσουν και να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές την Κυριακή, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη, γιατί οι πυρκαγιές που έκαψαν την Βορειοανατολική και Δυτική Αττική και οι καταστροφικές συνέπειές τους αφορούν όλο το λαό.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να αποκαλυφθούν οι αιτίες, οι υπεύθυνοι και ο σχεδιασμός των εμπρησμών και να προβληθούν οι θέσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα των δασών και των παραλιών, γενικότερα της γης ως λαϊκής περιουσίας, την προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος, τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.

Η αφίσα για την αυριανή συγκέντρωση
Η αφίσα για την αυριανή συγκέντρωση
Η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης, αλλά και η ολοκληρωμένη παρέμβαση που ήδη σχεδιάζουν και ξετυλίγουν ΚΚΕ και ΚΝΕ, στόχο έχει την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας, την κινητοποίηση του λαού στην κατεύθυνση της ματαίωσης των σχεδιασμών της κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρηματιών για την εμπορευματοποίηση των δασών, των βουνών και των παραλιών της Αττικής.

«Οργώνουν» τις γειτονιές

Στις περιοχές που έζησαν την πύρινη λαίλαπα βρέθηκαν και χτες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ με πολύμορφες, μαζικές εξορμήσεις που πραγματικά έκαναν αίσθηση στο λαό της περιοχής. Τα πολυμελή συνεργεία απλώνονται σε γειτονιές και δρόμους με καταστήματα: Αλλος κολλάει την αφίσα που καλεί στην αυριανή συγκέντρωση, άλλοι μοιράζουν την ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές και το κάλεσμα στη συγκέντρωση, την ίδια στιγμή που από τα μεγάφωνα επαναλαμβάνεται το κάλεσμα στο λαό να διαδηλώσει αύριο στη Ν. Μάκρη, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που ήδη «γλυκοκοιτάνε» το καμένο δάσος.

Αλλωστε, οι κουβέντες που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λένε, τα ζητήματα που οι ίδιοι επισημαίνουν σε τόνο οργής και πίκρας μαζί, είναι εκείνα που το ΚΚΕ βάζει πρώτα στην ημερήσια διάταξη: «Να δράσουμε, να μην τους αφήσουμε να μας κάψουν σαν τα ποντίκια, να συμμετέχουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να φρενάρουμε τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα γης...», «Μπράβο, αντέξατε, κουράγιο», λένε οι κάτοικοι των περιοχών που έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά για να σώσουν τις περιουσίες τους και τους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στην Αττική μαζί με τους κομμουνιστές και ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλατύ άνοιγμα για τις εξελίξεις στην περιοχή(2020-01-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα(2018-03-23 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και περιοδείες σε συνοικίες και τόπους δουλειάς(2017-06-23 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και περιοδείες σε συνοικίες και τόπους δουλειάς(2017-06-22 00:00:00.0)
Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική!(2016-05-29 00:00:00.0)
Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική!(2016-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ