Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πόλεμος χαρακωμάτων

Εργολαβικά έχει αναλάβει ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ την προάσπιση της «εθνικής ασφάλειας» των ΗΠΑ, επιτιθέμενος για άλλη μια φορά στις ενέργειες του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που έτσι κι αλλιώς ουσιαστικά οδηγούν στον «εξαγνισμό» των βασανιστηρίων, των κολαστηρίων και άλλων ιστοριών, με πρωταγωνιστές τη CIA, αλλά και την «Μπλακγουότερ». Ιστορίες που συνέβαλαν στην υπόσκαψη του κύρους των ΗΠΑ.

Η θεωρία ότι οι επιθέσεις ενέχουν και προσωπικό συμφέρον, δηλαδή ότι οι διώξεις ενδεχομένως αγγίξουν και τον ίδιο είναι έωλος. Θα βρεθούν κάποιοι αποδιοπομπαίοι τράγοι, χαμηλόβαθμοι προφανώς, που θα πληρώσουν το κόστος της προσπάθειας απαλλαγής από το σκοτεινό παρελθόν.

Ο Τσένεϊ υπεραμύνθηκε των τακτικών της κυβέρνησης Μπους στο λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα ανακρίσεων της CIA και κατέληξε: «Οι άνθρωποι που συμμετείχαν αξίζουν της ευγνωμοσύνης μας. Δεν αξίζουν να γίνουν στόχος μιας πολιτικής έρευνας ή δίωξης».

Γίνεται φανερό πως οι λόγοι της αντιπαράθεσης αφορούν καθαρά την τακτική που ακολουθείται, αφού και οι δύο πλευρές γνωρίζουν πολύ καλά ότι μοναδικός στόχος είναι η προάσπιση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ. Ο μεν Ομπάμα νοιάζεται για την τωρινή βιτρίνα του ιμπεριαλισμού για να συνεχίσει το έργο του ενάντια στους λαούς ο δε Τσένεϊ υπερασπίζεται το γεγονός πως έκανε το ίδιο σε διαφορετική ιστορική στιγμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ