Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΠΑΣΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγρότες και εργάτες θα διαδηλώσουν μαζί

Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και να δυναμώσουν τη συντονισμένη πάλη με τους εργατοϋπαλλήλους καλεί τους αγρότες η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το επόμενο Σάββατο καλεί τους αγρότες η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Τους καλεί, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ να δώσουν αγωνιστική απάντηση σε όλους όσοι, εδώ και χρόνια, τους εμπαίζουν, σ' όλους αυτούς που στηρίζουν και εφαρμόζουν νέα αντιαγροτικά, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και τον αφανισμό.

Στο κάλεσμά της η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Οι συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ γίνονται όλο και πιο οδυνηρές για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται και δυναμικές καλλιέργειες αφανίζονται (καπνός, τεύτλα) ή συρρικνώνονται (βαμβάκι, ντομάτα κ.α.), ενώ οι τιμές σε όλα μας τα προϊόντα έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, με τρανταχτά παραδείγματα το σιτάρι, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, το ρύζι, το λάδι, το γάλα.

Η φετινή χρονιά προβλέπεται πιο δύσκολη. Το φάσμα του ξεκληρίσματος πλησιάζει ακόμα πιο κοντά σε χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τη στιγμή που στα κοινοτικά επιτελεία σχεδιάζονται νέα μέτρα σε βάρος μας, με στόχο την οριστική εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες».

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, να αποτρέψουν το ξεκλήρισμά τους. Να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΥ και να παλέψουν με όπλο το διεκδικητικό της πλαίσιο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Να παλέψουν για ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας μας. Για ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Γεωργίας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του μικρού και τεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της Γεωργίας». Ακόμα, ξεκαθαρίζει πως προϋπόθεση για να έχουν οι αγώνες των αγροτών προοπτική και αποτέλεσμα είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού τους κινήματος, η ολοκληρωτική απαξίωση και απομόνωση των νόθων και συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ, που παίζουν ενεργό ρόλο στην προώθηση όλων των αντιαγροτικών επιλογών. Η συμμαχία και η κοινή δράση με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ του αγώνα, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει τα προβλήματα μας, την ΕΕ και την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ