Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης 2009
ΚΚΕ
Στο πλευρό των προσφύγων

Συνάντηση με τον βουλευτή του Κόμματος, Γιώργο Μαυρίκο, είχε χτες η Σομαλική Κοινότητα

Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Από τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή
Μια ουσιαστική συζήτηση για τη νομιμοποίησή τους, τα ανθρώπινα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες είχε χτες η Σομαλική Κοινότητα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Μαυρίκο, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στη Βουλή.

Οι Σομαλοί ζήτησαν από το ΚΚΕ να παρέμβει για τη νομιμοποίησή τους, για να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι διώξεις σε βάρος τους και για να μπορούν να εντάσσονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ. Εθεσαν επιπλέον το ζήτημα να μπορούν να ταξιδεύουν προς όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν συγγενείς ή φίλους εκεί. Ζήτησαν τα παιδιά τους να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια εφόσον το επιθυμούν, να μην στερούνται της ελληνικής εκπαίδευσης, αλλά και να τους δίνεται η δυνατότητα να μαθαίνουν και τη γλώσσα της χώρας τους σε ειδικά σχολεία. Τέλος, έβαλαν το ζήτημα του σεβασμού στη θρησκεία τους, λέγοντας πως οι ομοεθνείς τους που είναι κρατούμενοι, δεν έχουν τη δυνατότητα να τρώνε μετά τη δύση και πριν την ανατολή του ηλίου, όπως γίνεται στο ραμαζάνι, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς τροφή και να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο Γ. Μαυρίκος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ και δεσμεύτηκε το Κόμμα να φέρει τα θέματα στη Βουλή με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις και ότι θα είναι σε σταθερή επαφή με την Κοινότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ