Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του

Πρωτοβουλίες πλατιάς συσπείρωσης και αγώνα αναλαμβάνουν ταξικά σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος στις περιοχές που κάηκαν

Μπροστά στην ανάγκη, οι εργαζόμενοι και γενικότερα ο λαός να οργανώσει την πάλη και τη δράση του για την προστασία των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος, τα ταξικά σωματεία και μαζικοί φορείς σχεδιάζουν πρωτοβουλίες για συσκέψεις και κινητοποιήσεις, με αιχμή τις πυρκαγιές.

Σε αγωνιστική εγρήγορση βρίσκονται τα μέλη του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Παλλήνης προκειμένου να αποκαλύψουν έγκαιρα και να εμποδίσουν τα σχέδια επιχειρηματικής αξιοποίησης που δρομολογούνται στην περιοχή. «Μετά την απόφαση του ΠΑΜΕ για ενεργή συμμετοχή του ταξικού συνδικαλιστιού κινήματος στη μάχη της πυρόσβεσης στις καταστροφές που γίνονταν, η Διοίκηση και τα μέλη του Παραρτήματος πήραμε απόφαση για ενεργή συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα με πρώτη προτεραιότητα τις ανθρώπινες ζωές και μετά τις περιουσίες, τα ζώα και ό,τι άλλο μπορούσαμε να σώσουμε. Τώρα βάζουμε σαν πρώτη προτεραιότητα το τι θα γίνουν όλες αυτές οι εκτάσεις», επισημαίνει στον «Ρ» ο Πέτρος Κατσής, πρόεδρος του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Παλλήνης. Οπως ξεκαθαρίζει, «εμείς έχουμε ενεργή συμμετοχή στην περιφρούρηση όλων των καμένων, για να μη γίνουν περιουσία του κεφαλαίου, να μην τσιμεντοποιηθούν, να μη δοθούν στους καταπατητές που παραμονεύουν».

Οπως σημειώνει ο Θάνος Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αχαρνών και μέλος της Επιτροπής «Δράση για την Πάρνηθα», που συγκροτήθηκε ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο βουνό και στην οποία μετέχουν εργατικοί και μαζικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, «αυτές οι φωτιές που σπάρθηκαν σήμερα είναι συνέχεια αυτού που έγινε με την Πάρνηθα και την Ηλεία πριν από δυο χρόνια, δεν είναι μεμονωμένες. Ολες οι φωτιές που μπαίνουν έχουν έναν παρανομαστή, το κίνητρο που δεν είναι άλλο από το κέρδος, καθώς η γη έγινε εμπόρευμα».

Οπως σημειώνει ο Θ. Τραβασάρος, «επιβάλλεται η κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Ο λαϊκός παράγοντας να προστατέψει το περιβάλλον και κύρια να αλλάξει αυτή η πολιτική - που ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση θα βρίσκεται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή κάποιο άλλο από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου - που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αυτά τα αποτελέσματα. Αλλη λύση δεν υπάρχει παρά η κινητοποίηση του ίδιου του μαζικού κινήματος και του λαού».

Η Επιτροπή το επόμενο διάστημα προγραμματίζει να προσκαλέσει το λαό και τους φορείς σε συσπείρωση, κινητοποίηση και αντίσταση στην πολιτική που προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα στα δάση και τα βουνά, με αιχμή το ΠΔ για τη δήθεν προστασία της Πάρνηθας, αξιοποιώντας και την εμπειρία από δραστηριότητες που ξεδίπλωσε το προηγούμενο διάστημα (συζητήσεις σε Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια και πίεση προκειμένου να πάρουν θέση, πλατιές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ανακοινώσεις, ενημέρωση του λαού τόσο στις περιοχές της Πάρνηθας όσο και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, ημερίδα, παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις κ.ά.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «μάτι του κυκλώνα» πάλι Πάρνηθα και Εύβοια(2009-06-12 00:00:00.0)
Αύριο η ημερίδα για την Πάρνηθα(2008-04-05 00:00:00.0)
Γλέντι και υπόσχεση αγώνα για την προστασία του βουνού(2008-03-12 00:00:00.0)
Υπόθεση του λαού η προστασία της Πάρνηθας(2008-01-31 00:00:00.0)
Προς το παρόν νίκησαν αυτοί(2007-06-30 00:00:00.0)
Στις φλόγες η Βόρεια Αττική(1998-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ