Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Φουντώνει η ιμπεριαλιστική απειλή

Το καμπανάκι του κινδύνου, που συνεπάγεται η ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, ηχεί δυνατά και δεν αφορά απλά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα οποία από καιρό έχουν εκχωρηθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι νέες αρνητικές για το λαό εξελίξεις αφορούν στην ίδια την υπόθεση του δικαιώματος των λαών να επιλέγουν οι ίδιοι πώς θα ζουν. Αυτό απειλείται από την κλιμάκωση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, όπως αυτή σηματοδοτείται από τις προτεραιότητες που θέτει η ηγεσία του ΝΑΤΟ, με την χώρα μας να μπαίνει στο επίκεντρο αυτών των σχεδιασμών. Και αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά ότι ιμπεριαλιστικός πόλεμος και ιμπεριαλιστική ειρήνη είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η προχτεσινή επίσκεψη στην Αθήνα και ακολούθως στην Αγκυρα, του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, επίσκεψη που συνοδεύτηκε από την ταυτόχρονη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του λεγόμενου «Μνημόνιου Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE)», μέσω του οποίου καθορίζεται το πλαίσιο μετατροπής της Ελλάδας σε μόνιμο θέατρο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και θέτει υπό ΝΑΤΟική διοίκηση κάθε στρατηγική εγκατάσταση και έμψυχο υλικό, αποτελούν σαφείς ενδείξεις για όσα αρνητικά ετοιμάζονται.

Από την επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ, φάνηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί τις δεσμεύσεις για μεγαλύτερη συμβολή της ελληνικής πλευράς στη διευθέτηση των «εκκρεμοτήτων» που υπάρχουν στη λειτουργία του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, διαβεβαίωσε τον γγ του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα στηρίζει το «νέο Στρατηγικό Δόγμα της Συμμαχίας» και διακήρυξε ότι «το Αφγανιστάν είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, που πρέπει να στεφθεί με επιτυχία».

Oλα τα παραπάνω αντικειμενικά συνδέονται με το «Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE)», το οποίο αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του Θερινού Τμήματος και με συνοπτικές διαδικασίες. Με το συγκεκριμένο μνημόνιο, επιτρέπεται η διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα και η ανάπτυξη από μέρους τους οποιασδήποτε δραστηριότητας επιθυμούν. Δίνεται νομική κάλυψη ακόμα και σε εμπλοκή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας, αφού επιτρέπει τη δράση τους και σε περιπτώσεις κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων.

Η κλιμάκωση της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ιμπεριαλισμού για μετατροπή όλου του πλανήτη σε ενιαίο πεδίο δράσης του, συνέχεια της κατάργησης των εθνικών ορίων επιχειρησιακής ευθύνης μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, της δημιουργίας πολυεθνικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης και της συγχώνευσης των ΝΑΤΟικών επιτελείων και στρατηγείων. Αποτελεί μια συνολική απειλή, που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την οργανωμένη αντιιμπεριαλιστική λαϊκή πάλη, για ακύρωση των δεσμεύσεων στοχεύοντας στην πλήρη απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενταγμένης στη ρότα της ανατροπής του ιμπεριαλισμού. Που σημαίνει αγώνας του οργανωμένου στο δικό του Μέτωπο λαού, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου στη χώρα, σε αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό συντονισμό με τους άλλους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ