Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται το άγριο κυνηγητό

Το άγριο πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μέρες η κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Την περασμένη Κυριακή 51 μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, μεταφέρθηκαν από τη Χίο στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στον Εβρο. Την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση -«σκούπα» και προσήγαγαν 99 πρόσφυγες. Προχτές, άλλοι 13 ανήλικοι μεταφέρθηκαν και παραδόθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη. Και το πογκρόμ συνεχίζεται... Χτες, έγινε μία ακόμα επιχείρηση βίαιης επαναπροώθησης περίπου 60 μεταναστών από τη Σάμο προς τον Εβρο που τελικά δεν ολοκληρώθηκε

Ολα αυτά στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υλοποιεί η κυβέρνηση και με την οποία συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Μια πολιτική που στρέφεται ευθέως κατά των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, μια πολιτική που όσους ζητούν καταφύγιο στην ΕΕ για να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους, τους θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό και ομήρους στα χέρια των αρχών, οι οποίες τους συμπεριφέρονται σαν εγκληματίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα δελτία ενημέρωσης της ΓΑΔΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις αναφέρονται μαζί με συμβάντα που αφορούν σε ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές και ανθρωποκτονίες. Επίσης, τον Ιούνη από τα 4.310 άτομα που πιάστηκαν για διάφορα αδικήματα τα 1.551 ήταν αλλοδαποί που πιάστηκαν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Τον Ιούλη ο αριθμός τους αυξήθηκε. Από τα 5.747 άτομα που συνελήφθησαν, τα 2.369 ήταν αλλοδαποί που οι περισσότεροι διώχτηκαν με τη διαδικασία της λεγόμενης επαναπροώθησης. Παράλληλα, τα περισσότερα ρεπορτάζ των ΜΜΕ εμφανίζουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις αυτού του τύπου περίπου ως ...σταυροφορίες κατά του «εσωτερικού εχθρού» που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή της χώρας ή σαν επιχειρήσεις εφαρμογής του νόμου και της τάξης. Και, επιπλέον, επιχειρούν να διαμορφώσουν τη συνείδηση ότι για όλα τα προβλήματα των εργατών και των λαϊκών οικογενειών ευθύνονται οι μετανάστες.

Οι μετανάστες «περισυλλέγονται» από τις αστυνομικές επιχειρήσεις - «σκούπα» όχι μόνο για να διωχθούν από την Ελλάδα, αλλά και για να μεταφερθούν σε χώρους κράτησης - εν δυνάμει στρατόπεδα, όπου θα κρατούνται για να τηρηθεί διαδικασία ξεκαθαρίσματος. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης εμφανίζει αυτή την πολιτική ως νοικοκύρεμα. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλη κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο - δείγμα των προθέσεών της - που προβλέπει την παραχώρηση κατά κυριότητα δημόσιων δασικών εκτάσεων για την ίδρυση φυλακών, αλλά και «κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών». Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής δεν είναι μόνο οι απελάσεις, αλλά και ο υποχρεωτικός χωρισμός των ανηλίκων από γονείς ή άλλους συγγενείς. Αλλωστε και οι όροι της ΕΕ για την επανένωση των οικογενειών είναι σχεδόν απαγορευτικοί.

Ανάμεσα στα άλλα εντείνεται και η δράση του Frontex, του κατασταλτικού σώματος παρεμπόδισης της εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων. Σύντομα αναμένεται η αναβάθμισή του σε ρόλο κεντρικού μηχανισμού της ΕΕ, όπως η Europol, με μόνιμη παρουσία στα σύνορα των κρατών-μελών της ΕΕ και με απόκτηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στην επιτήρηση των συνόρων καθώς και με αποφασιστική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων. Τα παραπάνω γίνονται με τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης η οποία έχει πάρει τα σχετικά εύσημα από παράγοντες της ΕΕ. Οτι, δηλαδή, είναι πολύ ενεργός στο να εκτελεί τις ευρωπαϊκές οδηγίες και έχει δείξει αφοσίωση στις διαδικασίες της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών από τέσσερα κατειλημμένα κτίρια(2019-08-27 00:00:00.0)
Πογκρόμ κατά μεταναστών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα(2011-06-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για το κυνηγητό σε βάρος μεταναστών(2009-10-15 00:00:00.0)
Κρούσματα φυματίωσης και ψώρας(2006-09-20 00:00:00.0)
Με συλλήψεις και εκδιώξεις η δεύτερη ευκαιρία(2001-06-02 00:00:00.0)
Κοινωνικά τα αίτια του εγκλήματος(1999-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ