Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πογκρόμ κατά μεταναστών σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα

Eurokinissi

Αστυνομικές επιχειρήσεις - πογκρόμ κατά μεταναστών γίνονται τις τελευταίες μέρες ανά την επικράτεια, σε εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής - αντιπροσφυγικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ.

Χτες το πρωί, ευρείας κλίμακας κατασταλτική επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, στον καταυλισμό μεταναστών που συγκεντρώνονται εκεί ψάχνοντας μέσο να μεταβούν στην Ιταλία. Από τις 05.45 μεγάλη αστυνομική δύναμη κινήθηκε προς τον λεγόμενο μεγάλο καταυλισμό στο βουνό, όπου παρέμεναν περίπου 150 άτομα από τα 600 συνολικά που διέμεναν εκεί πριν δυο μήνες, καθώς στο εν λόγω διάστημα πραγματοποιήθηκαν κι άλλες επιχειρήσεις - «σκούπα». Αλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα, κάθε βδομάδα γίνονταν δεκάδες συλλήψεις. Ανδρες των ΜΑΤ με τη συνδρομή γερανών και φορτηγών του Δήμου Ηγουμενίτσας κατέστρεψαν 250 καλύβες και παραπήγματα, συνέλαβαν 98 αλλοδαπούς, ενώ πραγματοποίησαν ελέγχους στην πόλη. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών για την καταγραφή τους. Ακολούθως μεταφέρονται σε κρατητήρια εκτός νομού και κινούνται διαδικασίες απέλασής τους. Υπενθυμίζεται ότι ο μικρότερος καταυλισμός στην Ηγουμενίτσα διαλύθηκε πριν δέκα μέρες, ενώ είχαν γίνει και τότε συλλήψεις περίπου 30 Βορειοαφρικανών. Οπως διαμηνύουν οι αρχές, «η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό την απομάκρυνση όλων των εναπομεινάντων παραπηγμάτων και αυτοσχέδιων σκηνών στους καταυλισμούς, έναντι του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στην Πάτρα, όπου ο δήμος, σε συνεργασία με την Αστυνομία, ξήλωσε τα πρόχειρα παραπήγματα που είχαν φτιάξει μετανάστες στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Αγιο Διονύσιο, απέναντι από το λιμάνι. Δεκάδες μετανάστες που στεγάζονταν εκεί (επίσης ψάχνοντας μέσο για να μεταβούν στην Ιταλία) απομακρύνθηκαν. Ακολούθως συνεργεία του δήμου καθάρισαν το χώρο. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μέχρι και χαράματα Πέμπτης, επικράτησε ένταση καθώς περίπου 60 «Χρυσαυγίτες» εμφανίστηκαν κοντά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για την κατάσταση στην περιοχή τους. Με την ανοχή των αρχών οι «Χρυσαυγίτες» έκαναν πορεία από την οδό Ανθείας προς την Ακτή Δυμαίων και ολιγόλεπτο «συμβολικό» κλείσιμο του δρόμου, εκφοβίζοντας μετανάστες που είχαν μείνει έξω από το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ