Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» ΚΑΙ «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ»
Συνεχίζουν τον πολυήμερο αγώνα τους

Τον πολυήμερο, ενωμένο και αποφασιστικό τους αγώνα συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» της Κέρκυρας, προκειμένου να υλοποιηθούν στην πράξη οι προφορικές δεσμεύσεις της εργοδοσίας για την καταβολή μέχρι και τις 20 Αυγούστου των δεδουλευμένων της φετινής σεζόν (Μάης, Ιούνης, Ιούλης) και η ασφάλιση για όσους εργαζόμενους δούλευαν ανασφάλιστοι.

Οι πάνω από 100 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη βδομάδα παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της πάλης τους (καταβολή των περσινών οφειλών), προκειμένου οι εργοδοτικές δεσμεύσεις για ολική εξόφληση να αποτυπωθούν εγγράφως, να γίνουν πράξη και να μην αποτελούν λόγια του αέρα.

Οι διασπαστικές πρακτικές της εργοδοσίας, που πρόβαλε την εξόφληση 25 εργαζομένων προκειμένου να πάνε για δουλειά για να υπονομεύσει και να κάμψει τον αγώνα, δεν πέρασαν. Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, πρόταξαν για ακόμη μια φορά την αγωνιστική ενότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, την ταξική αλληλεγγύη, που οδήγησαν τελικά σε αναδίπλωση την εργοδοσία και στην ανάληψη της ευθύνης να εκπληρώσει μέχρι κεραίας χωρίς καμία διάκριση τις υποχρεώσεις που έχει προς όλους τους εργαζόμενους. Σε αυτές περιλαμβάνονται και η εξόφληση μέχρι τις 31/12/09 της φετινής άδειας και επιδόματος αδείας, καθώς και η καταβολή των μισθών Σεπτέμβρη, Οκτώβρη.

Στην ανάκληση των εννέα τρομοκρατικών απολύσεων προχώρησε η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ», πιεσμένη από την άμεση δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων, που, μαζί με το σωματείο και το ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε κινητοποίηση και πορεία μέσα στο ξενοδοχείο, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις. Οι εργαζόμενοι, στον πλευρό των οποίων παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, προχώρησαν για το ίδιο ζήτημα και σε παράσταση διαμαρτυρίας σε σύσκεψη φορέων της ΤΑ που έγινε στη Νομαρχία. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι και σε αυτό το ξενοδοχείο βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη βδομάδα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ