Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ - ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ
Παύση εργασιών σήμερα το μεσημέρι

Συγκέντρωση, στη 1 το μεσημέρι, στον ΗΣΑΠ Πειραιά

Με νέα αγωνιστική κινητοποίηση, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, συνεχίζουν σήμερα τον αγώνα τους για την ουσιαστική προστασία των ανέργων τους, για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο, να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ώστε να γυρίζουν στις οικογένειές τους σώοι και αρτιμελείς, ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν να ενταχθούν τώρα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσες ειδικότητες της Ζώνης παραμένουν «εκτός». Ετσι, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει παύση εργασιών στα συνεργεία που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Σαλαμίνας και στις 12.30 σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Ζώνης. Οι εργάτες θα συγκεντρωθούν στη 1 το μεσημέρι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία τους, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Νέα πρόκληση

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, τα σωματεία αναφέρουν ότι έκλεισε ένας χρόνος από το πολύνεκρο έγκλημα στο αεράδικο πλοίο «FRIENDSHIPGAZ» με απολογισμό 8 νεκρούς εργάτες και μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της ζωής των εργαζομένων. Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με μοχλό «την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και σκοπό να μείνουν ατιμώρητοι οι πραγματικοί ένοχοι, δηλαδή το εφοπλιστικό κεφάλαιο και το κύκλωμά του, επιχειρεί να τσουβαλιάσει θύτες και θύματα. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται η τεράστια πρόκληση να κατηγορείται για το έγκλημα της εργοδοσίας στο αεράδικο πλοίο ο μεταλλεργάτης Βασίλης Καββαδίας, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το φονικό και, μάλιστα, να του στέλνουν το κλητήριο θέσπισμα παραμονές της «μαύρης» επετείου!

Από τα σωματεία καταγγέλλεται ότι η πολιτική που οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας μετατρέποντας τους εργασιακούς χώρους σε κρεματόρια είναι η ίδια που καταδικάζει και τους εργάτες της Ζώνης στην ανεργία, πλήττοντας ταυτόχρονα τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, όλα για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Ενώ γίνεται σαφές ότι οι εργάτες της Ζώνης, εφοδιασμένοι με τις σημαντικές κατακτήσεις που απέσπασαν με τους ταξικούς αγώνες τους το τελευταίο διάστημα (ιατροφαρμακευτική κάλυψη με 25 ένσημα), θα συνεχίσουν αποφασιστικά τη μάχη μέχρι να επιβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ