Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΜΑΤΙΣΜΟ - ΔΕΡΜΑ
Εσπασαν στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία

Δυναμική κινητοποίηση έξω από την εταιρεία «AUTOSTOP» ΑΕΒΕ στο Γέρακα Αττικής, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία

Στις πόρτες των γκέτο της εργοδοσίας, το ΠΑΜΕ δίνει καθημερινά το «παρών»
Στις πόρτες των γκέτο της εργοδοσίας, το ΠΑΜΕ δίνει καθημερινά το «παρών»
Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, πήρε χτες το πρωί η εργοδοσία της εταιρείας «AUTOSTOP» ΑΕΒΕ στο Γέρακα Αττικής. Η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Εργαζομένων Αθήνας στην Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε συμβολικό τρίωρο αποκλεισμό του εργοστασίου, σπάζοντας στην πράξη τον τραμπουκισμό, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων. Παράλληλα, όμως, με αυτήν τη δυναμική κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ έκανε σαφές ότι δε θα περάσει η καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων που επιχειρείται από την εργοδοσία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο βδομάδες η εργοδοσία της «AUTOSTOP» ΑΕΒΕ είχε καταφύγει σε άγριους τραμπουκισμούς για να αντιμετωπίσει τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου, που είχαν πάει για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, αλλά και για να τους καλέσουν σε δράση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, στην επιχείρηση, όπου απασχολούνται 120 εργαζόμενοι - στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες - οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι επί δύο μήνες και σε αρκετούς δεν επικολλούνται ένσημα, ενώ δουλεύουν κάθε μέρα επί δωδεκάωρο, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Η ώρα είναι έξι το πρωί. Δεκάδες εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό και το Δέρμα και των ταξικών συνδικάτων, όπως από την Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών, το Μέταλλο Αθήνας, την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων και άλλους κλάδους, έδωσαν τη μαζική και δυναμική τους απάντηση, αποκλείοντας συμβολικά τις εισόδους της εταιρείας. Παρούσα στην κινητοποίηση και η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου.

Τα συνθήματα δίνουν το στίγμα: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», «Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, απάντησε εργάτη στην τρομοκρατία» και «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Σημαίες του ΠΑΜΕ γεμίζουν το χώρο.

Από τα μεγάφωνα, οι συνδικαλιστές καλούν τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες: «Καταδικάστε αυτές τις άθλιες ενέργειες. Συσπειρωθείτε στο συνδικάτο μας, αντισταθείτε στα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας». Και σε άλλο σημείο: «Ηθικοί αυτουργοί για αυτή τη στάση της εργοδοσίας είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, που, με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν, ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία».

Η εργοδοσία, όμως, για μια ακόμη φορά, έδειξε το αληθινό της πρόσωπο, στη διάρκεια του συμβολικού αποκλεισμού. Ανάγκασε τους μετανάστες να «μπουν» στο χώρο εργασίας, περνώντας μέσα από χωράφια και πηδώντας μάντρες. Παράλληλα, τσιράκια της εργοδοσίας επιτίθενταν φραστικά κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ. Με επιδεικτικό τρόπο είχαν επαγγελματική κάμερα (!) στραμμένη προς τους συγκεντρωμένους, ενώ προετοίμαζαν μάνικες ρίψης νερού εναντίον των συνδικαλιστών των ταξικών συνδικάτων, αλλά το σθένος και η αποφασιστικότητα των τελευταίων τούς απέτρεψε. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο δεν υπέκυψε, αλλά απάντησε στην προκλητικότητα της εργοδοσίας. Παράλληλα, με διάβημά της προς τις αστυνομικές αρχές που βρίσκονταν στο χώρο, η βουλευτής του ΚΚΕ κατέστησε υπεύθυνη την Αστυνομία.

ΚΚΕ: Μόνο ο ενωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα

Η βουλευτής ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, με δήλωσή της, σημείωσε ανάμεσα στα άλλα: «Η στάση της εργοδοσίας είναι επακόλουθο της κυβερνητικής πολιτικής, ιδιαίτερα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και της χτεσινής του ΠΑΣΟΚ. Το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ, σε όλους τους εργαζόμενους, είτε είναι Ελληνες, είτε είναι μετανάστες, είναι πως μόνο ο ενωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Γι' αυτό τους καλούμε να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να αντισταθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι. Εμείς θέλουμε δουλειά για όλους με δικαιώματα που να αναπτύσσονται και όχι να πηγαίνουμε αιώνες πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ