Τρίτη 28 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΥΣΙΔΑ «ΒΕLISSIMO»
Σακατεύτηκε εικοσάχρονος διανομέας

Τη «μαύρη» εργασία και τρομοκρατία, τη δουλειά μέχρι εξάντλησης και συνολικά τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε καταστήματα της γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού (πιτσαρία) BELISSIMO έφερε στην επιφάνεια το σακάτεμα ενός διανομέα στο κατάστημα της εν λόγω εταιρείας στον Ταύρο.

Εικοσάχρονος εργαζόμενος από το Πακιστάν κατά τη διάρκεια διανομής είχε σοβαρό εργατικό ατύχημα στις 3 του Ιούλη με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί επί 5 μέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», ενώ τώρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Εχει διαλυμένη γνάθο και λάμες στα κάτω άκρα. Το ατύχημα έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο από καταγγελίες εργαζομένων στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά. Να σημειωθεί ότι αν δεν γινόταν η καταγγελία το εργατικό ατύχημα δε θα είχε καταγραφεί ποτέ.

Διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος δούλευε εκεί επί περίπου ένα χρόνο ανασφάλιστος και πάνω από 10 ώρες καθημερινά, όπως και άλλοι συνάδελφοί του!

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο σε δελτίο Τύπου, ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην ίδια εταιρεία «είχαμε εργατικό δυστύχημα με νεκρό διανομέα 19 ετών», επίσης ανασφάλιστο και από το Πακιστάν, έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο. Και τονίζει ότι συνένοχη των εγκλημάτων σε βάρος της εργατικής τάξης είναι «η πολιτική της κυβέρνησης, αυτής και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας είμαστε γι' αυτούς αναλώσιμοι». Πολιτική που έχει συμμάχους τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Επισιτισμού και «δουλεύει» μόνο για την «αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών με οποιοδήποτε κόστος». Ειδικά στον κλάδο, αναφέρει, «τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα των διανομέων δεν καταγράφονται πουθενά. Δηλώνονται από την Αστυνομία ως απλά τροχαία»!

Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συσπείρωση στο Συνδικάτο και σε οργανωμένο αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη διεκδικώντας, ανάμεσα στα άλλα, ένταξη στα ΒΑΕ, επίδομα επικινδυνότητας 10%, αγορά μηχανής και προστατευτικού εξοπλισμού από τον εργοδότη και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ