Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10434

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Χώρισαν τρία ανήλικα παιδιά από τις οικογένειές τους

Η επιχείρηση επαναπροώθησης μεταναστών, από το γκέτο της Χίου στην Τουρκία, είχε μιαν ακόμη απόδειξη του ταξικού μίσους κατά των μεταναστών, την επαναπροώθηση ανήλικων παιδιών που οι γονείς τους έμειναν στη Χίο.


ΣΕΛ.  11
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ
Αίσχος το ότι η Ελλάδα δίνει πολιτικό άσυλο με το σταγονόμετρο

Το ΚΚΕ θεωρεί ενιαίο πρόβλημα το πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων. Οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι και οικονομικοί μετανάστες και πολιτικά θύματα καθεστώτων της σύγχρονης ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ υπεράσπισης των ΒΑΕ αύριο Πέμπτη 30 Ιούλη

Αρχισε η συζήτηση της αντιδραστικής τροπολογίας στη Βουλή. Εντείνεται η δράση για την επιτυχία των κινητοποιήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας

Η τροπολογία για τα ΒΑΕ εντάσσεται στις γενικότερες κατευθύνσεις για ξεθεμέλιωμα του ασφαλιστικού συστήματος. Το ΚΚΕ θεωρεί για τα ΒΑΕ πως το κριτήριο πρέπει να είναι οι διευρυνόμενες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να αποδεχθούν την αφαίρεση δικαιωμάτων, αλλά να διεκδικήσουν τη διεύρυνσή τους με ουσιαστικά μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, νωρίτερη συνταξιοδότηση, αύξηση του ελεύθερου χρόνου και των συντάξιμων αποδοχών. Την ίδια ώρα, εντείνεται η δράση ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, για τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης των ΒΑΕ και ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση, αύριο Πέμπτη, 30 του Ιούλη.


ΣΕΛ.  14  -  15

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Πάροχοι υπηρεσιών Υγείας με κριτήρια αγοράς

Σύμφωνα με διατάξεις στην τροπολογία για τα ΒΑΕ, η κυβέρνηση ενισχύει την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του Τομέα Υγείας. Ετσι, τα ασφαλιστικά ταμεία δε θα παρέχουν πλέον υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους τους, αλλά όσα έχουν τέτοιες υπηρεσίες θα τις λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και θα τις πωλούν στην αγορά.


ΣΕΛ.  3

ΝΑΤΟική κυριαρχία

Οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με την Τουρκία και τα σύνορα στο Αιγαίο είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» ή πιο σωστά ένας φερετζές παραλλαγής για τη συγκάλυψη της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις (ΝΑΤΟ - ΕΕ), όπου συμμετέχει η Ελλάδα προς το συμφέρον βεβαίως του κεφαλαίου. Το ΠΑΣΟΚ, που αντιστρατεύεται δήθεν την κυβέρνηση, μιλώντας για λάθος χειρισμούς είναι αυτό που από το 1997 παρέδωσε την άμυνα της Ελλάδας στη «συλλογική ασφάλεια» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και άνοιξε το δρόμο της λύσης και αντιμετώπισης των αντιθέσεων μέσω της «βήμα-βήμα» προσέγγισης και της ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας. Είναι ο Γ. Παπανδρέου που ως υπουργός Εξωτερικών καυχήθηκε μιλώντας για συνειδητή εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί για την κατάργηση των εθνικών ορίων επιχειρησιακής ευθύνης στο Αιγαίο, στο οποίο το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη συνόρων, αφού συμφωνούν με τη ΝΑΤΟική διαχείρισή του.



ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ»
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα εργαζόμενοι

ΣΕΛ.  16
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τα πράσινα μέτρα της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  17
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τιμή στην ΚΝίτισσα που δολοφόνησαν οι εκμεταλλευτές

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Ψηφοθηρικός εμπαιγμός στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας

ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ