Τρίτη 21 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή

Η απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ με τα τελικά συμπεράσματα από τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιούνη 2009 αποτελεί ένα ντοκουμέντο - όπλο στα χέρια των μελών, των οπαδών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η πλατιά δουλειά στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα με τα τελικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, τις δύο Αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και τις εκτιμήσεις του Κόμματος για την οικονομική κρίση μπορεί και πρέπει να καθορίσει τη δράση των Κομματικών και ΚΝίτικων Οργανώσεων σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερο βάρος την επαφή και την οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς.

Η εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος, σε συνδυασμό με την άνοδο του ιδεολογικοπολιτικού επιπέδου σε όλη την κλίμακα του Κόμματος, η συνδυασμένη δουλειά με τη στρατηγική μας, είναι προϋπόθεση για να καταγράψει το εργατικό λαϊκό κίνημα σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα. Εκεί πρέπει να πέσει το βάρος. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη συμβολή των εκτιμήσεων για τις ευρωεκλογές στην καθημερινή ζωή και πάλη του ΚΚΕ. Γιατί, όπως σημειώνεται και στην Απόφαση της ΚΕ, «η ισχυροποίηση του Κόμματος δεν μπορεί να ταυτίζεται μόνο με την άνοδο της εκλογικής του επιρροής, που βέβαια αποτελεί επιδιωκόμενο στόχο, αφού αποτελεί και ένδειξη της ικανότητας του Κόμματος να αντιπαλεύει αντικειμενικές αντιξοότητες και δυσκολίες».

Από αυτή τη σκοπιά, τα συμπεράσματα για τις ευρωεκλογές δεν έχουν στενά εκλογική σημασία. Το αντίθετο μάλιστα. Στην Απόφαση της ΚΕ περιλαμβάνονται εκτιμήσεις για παράγοντες που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα, δίνοντας το έναυσμα να ανέβει ο πήχης της απαιτητικότητας πρώτα και κύρια στην καθημερινή δουλειά του Κόμματος με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να δυναμώσει η δουλειά υποδομής που κάνει το ΚΚΕ, με σταθερό στόχο το κέρδισμα ολοένα και περισσότερων συνειδήσεων στις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος. Για το χτίσιμο νέων ΚΟΒ και την ισχυροποίηση των Οργανώσεων στους εργασιακούς χώρους.

Η σταθερή βελτίωση αυτής της δουλειάς, με ατομική και συλλογική ευθύνη, είναι παράγοντας καθοριστικός που θα κρίνει κάθε φορά και την εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Σ' αυτή την κατεύθυνση κάθε Κομματική Οργάνωση καλείται να εξειδικεύσει τη δουλειά στο χώρο της ευθύνης της. Οργανώνοντας συσκέψεις με κοινωνικοταξικά κριτήρια και ενισχύοντας κάθε πλευρά της παρέμβασής της στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Αυτός ο προσανατολισμός, με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις σε βοηθητικό, επικουρικό ρόλο, μπορεί να δώσει ώθηση στη δουλειά μας, να δώσει σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα. Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, οπλισμένοι με τις επεξεργασίες του ΚΚΕ και το Πρόγραμμά του, προχωράμε μπροστά. Δουλεύοντας με τη στρατηγική μας, βήμα το βήμα, μάχη τη μάχη κερδίζουμε νέες συνειδήσεις στην υπόθεση του Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ