Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10426

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του ΟΑΣΕ

Εξήντα τρία (63) κόμματα συνυπογράφουν κοινή δήλωση ενάντια στην προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας και του καθοριστικού ρόλου που έπαιξε για τη συντριβή του φασισμού η ΕΣΣΔ, όπως και της ταύτισης κομμουνισμού και φασισμού που επιχειρείται.


ΣΕΛ.  5
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ - ΕΥΑΘ
Στις πολυεθνικές για να κυλάνε άφθονα τα κέρδη τους

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι το νερό είναι φυσικός πόρος, κοινή κληρονομιά και ως τέτοιο πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία. Στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και από αύριο Δευτέρα οργανώνει μια σειρά κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟ με τη στρατηγική μας για ισχυρό ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Κόμματος και των στελεχών στα καθοδηγητικά όργανα συμφώνησε με τα βασικά συμπεράσματα της Ανακοίνωσης της ΚΕ. Η ΚΕ στην τελική της Απόφαση πήρε υπόψη τις παρατηρήσεις που έγιναν, τις εκθέσεις που συνέταξαν τα καθοδηγητικά όργανα. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και συσκέψεις με φίλους και οπαδούς, οι οποίες συνεχίζονται με στόχο να συνδυαστούν τα καθήκοντα δράσης στο επόμενο διάστημα, αλλά και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μαχητικά, με βάση τη στρατηγική μας, τις εκτιμήσεις του ίδιου του 18ου Συνεδρίου, να στρέψουμε την προσοχή μας στην ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του Κόμματος. Να κατακτήσουμε μεγαλύτερη ικανότητα, αποτελεσματικότητα στην ανάπτυξη και διεύρυνση των δεσμών μας με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να γίνει κτήμα η στρατηγική μας όσο γίνεται ευρύτερων λαϊκών μαζών. Σημασία έχει η πρόοδος στην κομματική οικοδόμηση, το ιδεολογικοπολιτικό ατσάλωμα, η αντοχή στις δυσκολίες, η ποιότητα των δεσμών μας με το λαό, η ικανότητα διεξαγωγής της ιδεολογικής διαπάλης, η βοήθεια και η στήριξη της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  3,   ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ

ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Προωθείται η κατεδάφισή τους

Η κυβέρνηση έχει κάνει καθαρό ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει σύντομα την κατεδάφιση των ΒΑΕ. Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατικό ξεσηκωμό και ήδη προχωρά μεθαύριο Τρίτη, 21 Ιούλη, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στις 10.30 π.μ. Το ΚΚΕ έχει τονίσει ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν μπορούν να αποδεχτούν την κατάργηση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), αλλά έχουν υποχρέωση να απαιτήσουν τη διεύρυνσή τους, εκεί που χρειάζεται, και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας.


ΣΕΛ.  6   -   7

Η Αλέκα Παπαρήγα στο «MEGA»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» και στους δημοσιογράφους Ιορ. Χασαπόπουλο και Δ. Τάκη, αύριο Δευτέρα, στις 8 το πρωί.



ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πρωτοβουλία για συντονισμό πάλης

ΣΕΛ.  8
ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΣΤΑΪΝ
Για τα μονοπώλια, ενάντια στους εργάτες

ΣΕΛ.  12
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ
Υποβάθμιση με ταμπέλα «ανωτατοποίησης»

ΣΕΛ.  15
«ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Διπλό έγκλημα σε περιβάλλον και πολιτισμό

ΣΕΛ.  29

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ