Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10427

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Πολιτική εμπαιγμού από την κυβέρνηση

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποσχέθηκε χτες τιμή μόλις 22 λεπτά για τη μισή περίπου παραγωγή που θα απορροφήσουν οι βιομήχανοι. Μαχητική πορεία χτες στη Θεσσαλονίκη από ροδακινοπαραγωγούς της Πέλλας.


ΣΕΛ.  16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Καθημερινή δράση για την επιτυχία της

Ενταση της δράσης για την επιτυχία της μεθαυριανής 24ωρης απεργίας για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, από την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου. Σε έμπρακτη συμπαράσταση καλεί το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  15

ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ μέχρι την κάλπη

Αλέκα Παπαρήγα: Η ΝΔ, παρά το ότι ηττήθηκε στις ευρωεκλογές ταξικά, είναι αποφασισμένη να στείλει μήνυμα στην κυρίαρχη τάξη ότι πρυτανεύει το συμφέρον της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται το ίδιο, αλλά δεν είναι αυτό που αποφασίζει και έχει το πλεονέκτημα της δημαγωγίας

Σε μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης προσπαθούν να αναδείξουν την εκλογολογία και την προεδρολογία η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, με προφανή στόχο να αποπροσανατολίσουν και να αποκρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στην σφοδρή επίθεση κατά των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυβέρνηση παίρνει τα πιο σκληρά μέτρα, αμέσως μετά τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ μιλά για την «πράσινη ανάπτυξη», που δημιουργεί κάποιες θέσεις απασχόλησης. Αντικατέστησε την καπιταλιστική ανάπτυξη με την «πράσινη ανάπτυξη», λες κι αν η ανάπτυξη αλλάξει χρώμα, θα φέρει και θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς. Αυτό που μπορεί να γίνει στις εκλογές, είναι τα δύο κόμματα - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - να βγουν ηττημένα, να έχουν χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από εργατικά λαϊκά στρώματα, να πέσουν όσο γίνεται πιο κάτω. Να ισχυροποιηθεί η πολιτική δύναμη που είναι ο ασυμφιλίωτος αντίπαλός τους, το ΚΚΕ και να πάμε αν είναι δυνατόν μέχρι την κάλπη με αγώνες.


ΣΕΛ.  3,   6  -  7

KKE - KNE
Παραλίες ανοιχτές δωρεάν για το λαό

Με μια δυναμική κινητοποίηση, προχτές Κυριακή, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «άνοιξαν» την Ακτή Βουλιαγμένης και κατάργησαν το χαράτσι των 6 ευρώ που επιβάλλουν επιχειρηματίες, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για περίπου δύο ώρες οι λαϊκές οικογένειες μπόρεσαν να χαρούν δωρεάν ένα μπάνιο.


ΣΕΛ.  21

Καμιά αναμονή

Η εκλογολογία καλά κρατεί στα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και την προεδρολογία ως καταλύτη για τις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα. Δημοσιολόγοι, ΠΑΣΟΚολόγοι, συνταγματολόγοι, όλοι στο παιχνίδι. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιτίθεται καθολικά στο λαό, προωθώντας τετραήμερη απασχόληση, νέο χτύπημα στην Ασφάλιση, εμπορευματοποίηση στο έπακρο της Υγείας - Πρόνοιας, εφαρμογή της Μπολκεστάιν ενισχύοντας τα μονοπώλια στον τομέα υπηρεσιών, χτυπώντας μισθούς, συλλογικές συμβάσεις. Εντείνει τη φορολογία και παίρνει ασφαλίτικα μέτρα κρατικής τρομοκρατίας κατά του κινήματος. Οι δε ροδακινοπαραγωγοί και άλλοι φτωχοί αγρότες μένουν χωρίς εισόδημα. Ολα αυτά είναι θαμμένα από την αστική δημοσιογραφία. Αποπροσανατολισμός; Κάτι χειρότερο. Θέλουν το λαϊκό κίνημα χειροπόδαρα δεμένο στην εντεινόμενη εκμετάλλευση για κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι' αυτό καμιά αναμονή. Τη λαϊκή διέξοδο δεν τη φέρνουν οι εκλογές. Ούτε καν ελάχιστη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων του μόχθου, επειδή τη ΝΔ, μπορεί να αντικαταστήσει το δίδυμό της ΠΑΣΟΚ. Εδώ και τώρα, οργάνωση, αντίσταση, αγώνας ταξικός, αντιμονοπωλιακός, ήττα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ.



ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αύριο η σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης

ΣΕΛ.  14
ΚΚΕ
Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ