Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η αντιΚΚΕ εκστρατεία 2007-2009

Δημοσιεύματα της περιόδου του 1991, με τα οποία τότε επιχειρούνταν η βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ
Δημοσιεύματα της περιόδου του 1991, με τα οποία τότε επιχειρούνταν η βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ
Η Αλέκα Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά στη διαχρονική προσπάθεια του πολιτικού κατεστημένου να χτυπήσει το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας και συκοφαντίες σχετικά με τα οικονομικά του. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε εισηγητικά:

«

Μελετήθηκε και εκπονήθηκε από ενιαίο κέντρο στους κόλπους του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, πράγμα που φαίνεται από την ενεργή συμμετοχή σημαντικών ΜΜΕ που ανήκουν σε επιχειρηματικούς ομίλους. Επιδίωξη δεν είναι μόνο να θιγεί το ηθικό πολιτικό κύρος του Κόμματος, ώστε να καλλιεργηθεί ένα πνεύμα ανοχής και συμβιβασμού στην κυρίαρχη πολιτική, αλλά να πληγεί η ίδια η δυνατότητα του Κόμματος να αντλεί οικονομικούς πόρους από το λαό, να διασφαλίζει με δικά του μέσα τη δυνατότητα, να εκδίδει τον "Ριζοσπάστη", κομματικά έντυπα εκλαΐκευσης των θέσεών του. Εννοείται ότι η κύρια επιθυμία είναι να πληγεί οργανωτικά το Κόμμα, για να υποσκαφθεί ο ρόλος που διαδραματίζει στο κίνημα, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ενεργητικός φορέας της πολιτικής επίθεσης αναδεικνύονται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , με τη βοήθεια του εταίρου ΛΑ.Ο.Σ, με την ανοχή της ΝΔ, η οποία επιχαίρει που άλλος κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος.

Η στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ΚΚΕ δεν αποκαλύπτει το αυτονόητο, τις ριζικές προγραμματικές διαφορές τους, αλλά την πάγια επιλογή του ΠΑΣΟΚ να πολεμήσει με κάθε μέσον κάθε ριζοσπαστική φωνή και ιδιαίτερα τη στρατηγική του Κόμματος, ώστε να πετύχει τη χειραγώγηση και ενσωμάτωση εργατικών και λαϊκών μαζών στην υπεράσπιση των συμφερόντων του μονοπωλίων, γενικότερα του καπιταλιστικού συστήματος με αντιδεξιά τρομοκρατικά διλήμματα. Στην προοπτική να επανέλθει στη διακυβέρνηση επιδιώκει να καθαρίσει το έδαφος από κάθε διεκδίκηση που έρχεται σε αντίθεση με την κυρίαρχη πολιτική, ώστε να ανακόψει έγκαιρα το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης και της οργάνωσης της ταξικής πάλης.


Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζει ότι ένα μέρος της βάσης και των ψηφοφόρων της, εκτιμούν θέσεις του ΚΚΕ και τη μαχητική του συνέπεια, δε δίστασε ούτε θα διστάσει, ενόψει και των εθνικών εκλογών, αλλά και για λόγους ποδηγέτησης κάθε αντίστασης στο κίνημα, να συμμαχήσει με οποιονδήποτε, να στηρίξει αντικομουνιστικά κέντρα. Αυτή η τακτική του ΠΑΣΟΚ ωφελεί γενικότερα το αστικό σύστημα, το μεγάλο κεφάλαιο και τη στρατηγική του γενικότερα, και είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαϊκών ανθρώπων που ψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, εκτός των άλλων, στην παρούσα φάση, ενδιαφέρεται να δώσει εξετάσεις σε διάφορες κατευθύνσεις , μέσα και έξω από τη Βουλή, ακόμη και εκτός Ελλάδας, ότι μπορεί να αναδειχθεί σε ακόμα πιο αποτελεσματικό κυματοθραύστη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ διαθέτει σήμερα πλούσια εμπειρία, έχει επεξεργασμένη στρατηγική , ώστε να αντιμετωπίσει κάθε μορφής αντικομμουνιστική επίθεση.

Διαχρονική και μελετημένη επίθεση

Ορισμένα ενδεικτικά ιστορικά στοιχεία της αντιΚΚΕ επίθεσης:

  • Απόσπασμα από ανώνυμη έκδοση, προφανώς είτε από υπηρεσίες του Στρατού, είτε μυστικές:«Το ΚΚΕ συγκέντρωσε κολοσσιαία ποσά κατά την διάρκεια της κατοχής, του δεκεμβριανού κινήματος και του συμμοριτοπόλεμου, από λεηλασίας, ληστείας, κατασχέσεις και αναγκαστικές συνδρομές εύπορων πολιτών εις τα πόλεις και την ύπαιθρον, με την υπόσχεσιν διασφαλίσεως της ζωής και της περιουσίας των. Εις το κομματικόν ταμείον περιήλθαν επίσης χιλιάδες χρυσών λιρών, από τις ρίψεις των Αγγλων, προοριζομένων διά την οργάνωση του ανταρτοπόλεμου κατά των Γερμανών. Ο θησαυρός αυτός εχρησιμοποιήθη κατά σημαντικόν ποσοστόν διά τους τρεις γύρους του ΚΚΕ, αλλά δεν είναι και μικρά ποσά, τα οποία ενεθυλάκωσαν εν ονόματι του "λαϊκού αγώνα" τα κομματικά στελέχη».
  • Ο Μανιαδάκης με ειδική εγκύκλιο τρομοκρατούσε όσους θα έδιναν για την εργατική αλληλεγγύη και την πρόνοια.
  • Αλλο βιβλίο έγραφε ότι οι ηγέτες του ΚΚΕ διορίζονται από τη Μόσχα και πληρώνονται από τη Μόσχα.

Αμέσως μετά το 1991 το πράγμα χόνδρινε, ότι το ΚΚΕ έκανε λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών... Η κατηγορία αυτή απευθύνθηκε σε ηγέτες σοσιαλιστικών χωρών, π.χ. Ζίβκοφ, Χόνεκερ, που τελικά αθωώθηκαν. Μόνο κατηγορίες για πολιτικά ζητήματα τους επιδίκασαν. Ούτε τα δικά τους δικαστήρια δεν καταδίκασαν τους κομμουνιστές ηγέτες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και για προσωπικό πλουτισμό.

Το ΚΚΕ, όπως και άλλα κομμουνιστικά κόμματα, δέχθηκε συκοφαντικές επιθέσεις περί ροής χρήματος στα κομματικά γραφεία και έφθασαν μάλιστα στο σημείο να πουν ότι τα χρήματα αυτά πήγαν για την προσωπική κατανάλωση των στελεχών. Την ίδια ώρα δινόταν κατάλογος ελληνικών επιχειρήσεων που τάχα ανήκαν στο ΚΚΕ, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους πραγματικούς και αποκλειστικούς ιδιοκτήτες τους.

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ δέχθηκε άμεση επίθεση και εκβιασμό από τη νέα ρωσική ηγεσία. Ούτε η συκοφαντία έπιασε, ούτε οι εκβιασμοί και οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα. Και όμως, όλοι εκείνοι οι Ελληνες δημοσιογράφοι και πολιτικοί που υιοθετούσαν ή κατασκεύαζαν συκοφαντίες, δεν έκαναν ούτε αυτοκριτική ούτε έστω να αναγνωρίσουν ότι παραπλανήθηκαν. Φυσικά από τέτοια πρόσωπα δεν περιμένουμε ούτε ίχνος αυτοκριτικής και τσίπας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος που έγινε η κατασκευή και διάδοση των συκοφαντιών. Εμφανίστηκαν αρκετές από αυτές ως αναπαραγωγή από ξένα δημοσιεύματα όπως στο γερμανικό ''Σπίγκελ'' ή στο ρωσικό Τύπο. Στην πραγματικότητα οι συκοφαντίες στο μεγαλύτερο μέρος τους είχαν αφετηρία συγκεκριμένα πρόσωπα στην Ελλάδα, Ελληνες πολιτικούς, στελέχη που είχαν αποχωρήσει από το Κόμμα, Ελληνες δημοσιογράφους που έστελναν πληροφορίες και ανταποκρίσεις σε ξένες εφημερίδες, ώστε να αποκτήσουν πειστικότητα τα δημοσιεύματα, ότι τάχα ήταν μέσα από τις πηγές.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ξαναθυμίζουμε τέτοια θλιβερά γεγονότα, ούτε διακατεχόμαστε από ένα πνεύμα αντεκδίκησης, άλλωστε εμείς δεν χρησιμοποιούμε το ''οδόντα αντί οδόντος''. Ωστόσο δεν μπορούμε να μη θυμίσουμε γεγονότα και καταστάσεις όταν ο εμετικός αντικομμουνισμός και η πολιτική και δημοσιογραφική ανεντιμότητα επιστρατεύονται κατά του ΚΚΕ.

Ας μην ισχυριστούν ορισμένα δημοσιογραφικά επιτελεία, ότι από τη στιγμή που υπάρχει μια είδηση, αυτή πρέπει να κοινοποιείται, ότι ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να σιωπά. Και το κατανοούμε και συμφωνούμε. Αλλο πράγμα κοινοποιώ είδηση, και άλλο μετέχω ενεργά σε συκοφαντία ή υιοθετώ ό,τι μου πλασάρουν, προκειμένου να δείξω ευπείθεια και πειθαρχία στο αφεντικό. Αλλο πράγμα κοινοποιώ αυτό που εκτιμώ ότι είναι αλήθεια και άλλο πράγμα να μην κοινοποιώ αλήθειες και αποκαλύψεις όταν αφορούν πρόσωπα που πρέπει να τα έχω καλά μαζί τους. Καταλαβαινόμαστε νομίζω...

Εκτός αν ισχύει ότι ο βρώμικος βλέπει όλους βρώμικους, ή θέλει να τους εμφανίσει ως βρώμικους για να ελαφρύνει τη δική του θέση. Διαλέγετε και παίρνετε, τι μπορεί να συμβαίνει.

Καλούμε τους εργαζόμενους, που μας γνωρίζουν καλά, να κάνουν και δική τους υπόθεση την απόκρουση της επίθεσης στο ΚΚΕ, να στηρίξουν το ΚΚΕ πολιτικά και οικονομικά, ανεξάρτητα αν σε ορισμένα ζητήματα έχουν διαφορετικές απόψεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΥΓΗ: Τόνοι λάσπης και γκεμπελίστικης βρώμας εναντίον του ΚΚΕ(2014-02-22 00:00:00.0)
Ο βρώμικος ΔΟΛ ως μακρύ χέρι της βρώμικης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ(2010-11-12 00:00:00.0)
Νέα προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ(2009-08-04 00:00:00.0)
Νέα αντικομμουνιστική επίθεση(2009-06-20 00:00:00.0)
Τι θα πουν, τώρα, οι συκοφάντες;(2006-10-19 00:00:00.0)
«Το παραμύθι έχει δράκο»!(2006-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ